Video: Billy Crystal muistelee ystäväänsä Muhammad Alia: ”Nauroimme hautajaisissa kuin pikkukakarat!”

Näyttelijäkoomikko muistelee legendaarista ystäväänsä, suurinta nyrkkeilijää.

26.6.2016 21:20

Harva tiesi, että Kun Harry tapasi Sallyn ja Terapian tarpeessa -elokuvissakin nähty Billy Crystal oli nyrkkeilijöistä suurimman, Muhammad Alin hyvä ystävä – jopa niin hyvä ystävä, että Ali kutsui näyttelijää pikkuveljekseen. Crystal piti koskettavan, mutta hauskan puheen Alin muistotilaisuudessa.

Hän muisteli parhaita yhteisiä hetkiä, joita mahtui mukaan monta. Niistä ehkä hauskin tapahtui heidän yhteisen ystävänsä, urheilutoimittaja Howard Cosellin hautajaisissa. He seisoivat vierekkäin, lähellä Cosellin suljettua arkkua.

”Hän [Ali] kuiskasi minulle hiljaa: ”Pikkuveli… Luuletko, että hänellä on peruukki päässään?” Crystal vastasi ettei usko niin, johon Ali tokaisi: ”Kuinka Jumala sitten tunnistaa hänet?” – ”Kun hän avaa suunsa, Jumala tunnistaa kyllä!” Crystal jatkoi. He pystyivät pitämään pokkansa hetken, kunnes molemmat alkoivat hykerrellä ja pidättelemään nauruaan kuin pikkukakarat.

Puheen lopuksi näyttelijä pisti Alin samaan sarjaan Mozartin, Picasson ja Shakespearen kanssa. Katso puhe kokonaisuudessaan, sekä Crystalin mainitsema 15 Rounds stand up-video alta.

Kuva Alista vuonna 1966 (Wikipedia)

(Episodi/JR)

Lisää luettavaa