Videopeliadaptaatioiden buumi jatkuu: Suosittu kauhupeli Until Dawn kääntyy valkokangasmuotoon

Kyseessä todella mainio genrensä peli.

20.1.2024 23:30

Vuonna 2015 julkaistu PlayStation-konsolin kauhuhitti Until Dawn on seuraava videopeli, josta lähdetään työstämään elokuvasovitusta.

Pelin on kehitellyt Supermassive Games ja sen kertoman selviytymistarinan pääosissa loistavat muiden muassa Hayden Panettiere ja Rami Malek. Vielä ei ole varmaa, lähtevätkö tähdet uusimaan roolejaan myös elokuvaversiossa vai astuvatko uudet kasvot heidän saappaisiinsa.

Ryhmä nuoria palaa syrjäiselle vuoristomökille, jonka läheisyydessä he kokivat traumaattisia hetkiä vuosi sitten. Tapahtumien vyyhti lähtee purkautumaan, kun he huomaavat karmivien asioiden alkavan vainoamaan heitä jälleen. Pelaajien valinnat vaikuttavat vahvastu juonen kulkuun ja hahmojen kohtalot ovatkin ohjainta pitelevän henkilön käsissä – peliä on siis kiinnostava pelata läpi useammankin kerran.

Elokuvan ohjauksesta saapuu vastaaamaan Lights Out -mies David F. Sandberg. Käsikirjoituksen kynäilee Gary Dauberman (Nunna, Annabelle-elokuvat), pohjaten Blair Butlerin alkuperäiskäsikirjoitukseen pelin parissa. Tuotantoyhtiöinä toimivat Screen Gems ja PlayStation Productions.

Vielä ei ole tarkemmin tiedossa milloin elokuva käynnistelee kuvauksensa tai saapuu yleisönsä nähtäville elokuvateattereihin. Näyttelijäkiinnitykset selviävät vasta myöhemmin nekin.

Alla alkuperäisen videopelin traileri.

Lähde: The Hollywood Reporter

Lisää luettavaa