Vielä hetken Netflixissä: Brad Pittin urheiluleffa on parhautta – kannattaa katsoa vaikka lajista ei ymmärtäisi mitään

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 94.

25.12.2022 20:00

Moneyball (2011) poistuu Netflixistä 31. joulukuuta.

Bennet Millerin (Foxcatcher) ohjaama Moneyball perustuu tositapahtumiin ja kertoo baseball-joukkue Oakland Athleticsin kaudesta vuonna 2002. Joukkueen toimitusjohtaja Billy Beane (Brad Pitt) on haasteiden edessä, koska hänen pitäisi koota pätevä joukkue, vaikka rahaa hyvien pelaajien ostamiseen ei ole.

Beane kohtaa taloustieteilijä Peter Brandin (Jonah Hill), joka ehdottaa joukkueen kokoamista uudella tavalla. Brand haluaa tilastoanalyysien perusteella valita joukkueeseen taidokkaita ja halvalla saatavia pelaajia, joita ei yleisesti baseball-piireissä arvosteta. Beane ja Brand rupeavat tilastotieteen avulla rakentamaan joukkuetta, mutta he kohtaavat epäilyjä ja vastarintaa uusien menettelytapojensa vuoksi.

Moneyball on yksi kaikkien aikojen parhaista urheiluelokuvista. Ja ehdottomasti katsomisen arvoinen, vaikka baseballista ei ymmärtäisi yhtään mitään. Tarinassa keskitytään enemmän kulissien takaisiin tapahtumiin ja haasteisiin, joten lajin sääntöjen tunteminen ei ole tarpeen elokuvasta nauttimiseen.

Moneyballin Rotten Tomatoes -prosentti on 94. Episodin arviossa elokuva sai kolme tähteä.

Moneyball sai kuusi Oscar-ehdokkuutta: paras elokuva, miespääosa (Pitt), miessivuosa (Hill), sovitettu käsikirjoitus, äänitys ja leikkaus. Yhtään palkintoa ei kuitenkaan myönnetty.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa