Vielä hetken Netflixissä: Eeppinen sotaelokuva räjäytti pankin – machoilua ja värikästä väkivaltaa koko rahan edestä!

300 (2007) poistuu Netflixin valikoimasta 31. tammikuuta.

29.1.2017 09:00

Frank Millerin sarjakuvaan perustuva elokuva kertoo Thermopylain taistelusta vuonna 480 eaa. Tositapahtumia on käytetty varsin löyhästi tarinan pohjana, joten tarjolla on tyylitelty ja fantasian puolelle menevä kuvaus historiallisesta konfliktista.

Spartan kuningas Leonidas johtaa 300 miehen armeijansa kohtaamaan Persian ylivoimaiset joukot Thermopylaissa. Taistelu vaikuttaa epätoivoiselta persialaisten massiivisen ylivoiman vuoksi, mutta spartalaiset superäijät pitävät pintansa ja aiheuttavat suuria tappioita valloittajille.

Zack Snyderin ohjaama 300 tarjoaa visuaalisesti huikean sotaseikkailun täynnä hienoa toimintaa ja värikästä väkivaltaa, mutta sitä ei kannata ottaa liian vakavasti. Mahtipontinen machoilu ja korni dialogi menevät välillä tahattoman huumorin puolelle, mutta oikeassa mielentilassa katsottuna 300 on mahtavaa viihdettä. Joten kyseessä on tutustumisen arvoinen tapaus, mikäli elokuva on vielä näkemättä.

Ilmestyessään 300 sai hieman ristiriitaiset arviot, mutta lippuluukuilla se oli suuri menestys. Maailmanlaajuisesti elokuva keräsi yli 450 miljoonan dollarin lipputulot.

Katso traileri alta.

Lähteet: Rotten Tomatoes, Allflicks

Lisää luettavaa