Vielä hetken Netflixissä: Kekseliäs ja viihdyttävä scifi-toimintaleffa – rymistelykohtauksissa on hetkittäin brutaalia väkivaltaa

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 65.

Elysium (2013) poistuu Netflixin valikoimasta 31. heinäkuuta.

Neill Blomkampin (District 9) ohjaama tieteistoimintaelokuva sijoittuu vuoteen 2154. Rikas eliitti asuu maapalloa kiertävällä avaruusasemalla, kun taas muut asuvat tärvellyllä maapallolla. Onnettomuuteen joutunut mies joutuu lähtemään vaaralliselle tehtävälle, joka voisi palauttaa tasa-arvon näiden ääripäiden välille.

Pääosissa nähdään Matt DamonJodie FosterSharlto CopleyAlice BragaDiego LunaWilliam FichtnerWagner Moura ja Faran Tahir.

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 65. Episodin arviossa Elysium sai neljä tähteä. Alla on otteita arviosta.

Elysium on myös toimintaelokuvana varsin kekseliäs ja viihdyttävä. Hetkittäin brutaaliakin väkivaltaa esittelevissä rymistelykohtauksissa on lukuisia herkullisia visuaalisia yksityiskohtia. Toimintakohtaukset eivät ole aivotonta ammuskelua, vaan niihin on saatu viritettyä kutkuttavan tuntuista jännitettä.”

”Sadan miljoonan dollarin budjetilla toteutetun takuuvarman viihdepaketin pinnan alla kuitenkin kytee myös syvempiä teemoja. On nimittäin vaikea välttyä ajatukselta, etteikö Blomkampin dystooppinen tulevaisuusvisio olisi samalla myös poliittinen kannanotto vauraan eliitin ja köyhän enemmistön välisen eriarvoisuuden syvenemisestä.”

Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut