Vielä hetken Netflixissä: kiehtova ja tiivistunnelmainen huipputrilleri – ohjaajan loistokas paluu kökköleffojen jälkeen

Neljän tähden trilleri.

Split (2016) poistuu Netflixin valikoimasta 21. heinäkuuta.

M. Night Shyamalanin ohjaama trilleri kertoo Kevinistä, jolla on 23 erilaista persoonaa. Niiden kaikkien varjossa piileksii kuitenkin vielä yksi, joka esiin noustessaan hallitsee kaikkia muita ja pakottaa Kevinin kidnappaamaan kolme teinityttöä.

Pääosissa nähdään James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Haley Lu Richardson, Jessica Sula ja Betty Buckley.

Splitin Rotten Tomatoes -prosentti on 77. Episodin arviossa elokuva sai neljä tähteä. Alla on otteita arviosta.

”On ilosanoman aika. M. Night Shyamalan on tehnyt loistokkaan paluun monen monituisen kehnon elokuvan jälkeen. Viime vuoden The Visit oli ihan passeli b-luokan kauhumysteeri, mutta saamme palata jopa viitisentoista vuotta taaksepäin, jos haluamme nähdä ohjaajan edellisen hyvän leffan. Vuonna 2002 sai ensi-iltansa Signs, jonka jälkeen Shyamalanin ura lähti hallitsemattomaan syöksyyn kohti ö-luokan jämäelokuvien sylkykuppia.”

”Shyamalanin elokuvissa on myös aina suoranaisia puutteita ja ilmiselviä heikkouksia. Split on kuitenkin niin kiehtova ja tiivistunnelmainen, että nämä hassut omituisuudet voi antaa ohjaajalle anteeksi. McAvoyn ja Taylor-Joyn välistä kamppailua on suorastaan ihastuttava seurata, niin luontevasti, hullusti ja hienosti molemmat näyttelevät. Split saattaa hyvinkin olla koko uuden vuoden paras trilleri. Siis ihan aikuisten oikeasti.”

Katso traileri alta.

YouTube video

Lähde: Flixable

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut