Vielä hetken Netflixissä: koskettava hittileffa, joka nappasi kahdeksan Oscar-ehdokkuutta – ”yllättävää, miten hyvin elokuva toimii”

Katsoja saattaa tarvita nenäliinoja.

A Star is Born (2018) poistuu Netflixin valikoimasta 30. syyskuuta.

Romanttinen musikaali on kolmas uudelleenfilmatisointi elokuvasta Tapahtuipa Hollywoodissa (1937). A Star is Born on Bradley Cooperin esikoisohjaus, ja hän myös näyttelee elokuvan miespääosaa, muusikko Jackson Mainea, joka aloittaa suhteen laulajalupaus Allien (Lady Gaga) kanssa. Kun Allien ura lähtee nousukiitoon, Jacksonin elämä ajautuu syöksykierteeseen.

A Star is Born sai kahdeksan Oscar-ehdokkuutta – esimerkiksi paras elokuva sekä mies- ja naispääosa – mutta elokuva voitti yhden palkinnon parhaasta laulusta (Shallow). 43 miljoonan dollarin budjetilla tuotettu leffa keräsi maailmanlaajuisesti 434 miljoonan dollarin lipputulot.

Episodin arviossa A Star is Born sai neljä tähteä.

”Muusikoista kertovia elokuvia on tehty paljon, oli sitten kyseessä elämäkerta tai fiktiivinen tarina. Ongelmana on usein se, että niissä kerrotaan muusikon uran nousut ja laskut aina hieman samaan tyyliin. A Star is Born ei siinä mielessä tuo mitään uutta, varsinkin kun kyseessä on vieläpä moneen kertaan kerrottu tarina. Siksi onkin yllättävää, miten hyvin elokuva toimii. Ei millään uskoisi, että kyseessä on esikoisohjaus”, kirjoitettiin arviossa.

Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut