Vielä Netflixissä: Yksi Jack Nicholsonin parhaista elokuvista – tätä Oscar-mestariteosta ei kannata missata

Poistuu suoratoistopalvelusta 28. helmikuuta.

Roman Polanskin ohjaama mysteerielokuva Chinatown löytyy vielä hetken aikaa Netflixin valikoimasta. Jack Nicholson esittää tarinassa yksityisetsivää, joka selvittäessään tavallista avioliittojuttua löytääkin enemmän kuin arvasikaan.

Arvostettu edesmennyt kriitikko Roger Ebert kuvaili elokuvaa aikoinaan näin:

”Elokuva on loistava. Se on aikalaiskuvaus, jonka autot, vaatteet ja lavasteet säväyttävät, mutta unohdamme sen ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen. Katsoja on jo uppoutunut niin syvälle elokuvan mysteeriverkkoon, kuten aina hyvien etsivätarinoiden kohdalla, olivat ne sitten kirjoitettuja tai elokuvattuja. Katsoja välittää hahmoista ja haluaa nähdä, mitä heille tapahtuu.”

Erikoisena yksityiskohtana Nicholson läpsäyttää elokuvassa oikeasti näyttelijä Faye Dunawayta. Kohtausta yritettiin purkittaa useamman kerran, mutta huonolla menestyksellä. Dunaway halusi kyllästyttyään Nicholsonin läpsäyttävän häntä oikeasti. Nicholson teki työtä käskettyä, mutta tunsi silti syyllisyyttä jälkeenpäin.

Elokuva voitti käsikirjoituksesta Oscar-palkinnon. Robert Townen käsikirjoitusta pidetään itse asiassa niin hyvänä, että sitä käytetään usein elokuva-alan opetuksessa.

Lähde: Rogerebert.com

Aiheeseen liittyvät jutut