Viisi faktaa, joita et luultavasti tiennyt Robert Downey Jr:sta – murtautui muun muassa naapurinsa kotiin

Aikoinaan henkilökohtaisten ongelmiensa takia lähes uransa tuhonnut Robert Downey Jr. on nykyään juhlittu A-luokan Hollywood-tähti. Tähden ura sai rakettimaisen nousun Iron Man -elokuvien Tony Stark -roolin myötä ja näyttelijä toki sopiikin rooliin kuin nakutettu. Alla muutamia faktoja, joita et ehkä miehestä tiennyt.

1. Downey Jr. kasvoi ympäri maailmaa eri paikoissa: Greenwich Villagessa New Yorkissa, Connecticutissa, Pariisissa, Englannissa, Vermontissa ja Santa Monicassa Kaliforniassa. Hänen isänsä oli näyttelijä, käsikirjoittaja, ohjaaja ja huumeaddikti, joka tarjosi pojalleen ensimmäisen marihuanasätkän, kun hän oli vasta kuusivuotias.

2. Tähti opiskeli esittävän taiteen linjalla New Yorkissa ja Santa Monicassa Kaliforniassa, mutta lopetti vuonna 1982 tavoitellakseen näyttelijän uraa. Downey Jr. päätti kuitenkin valmistua koulusta ja lopulta valmistuikin, tosin vasta vuonna 2000.

3. Näyttelijän ensimmäinen jalansija showbisnekseen oli, kun hän pääsi esiintymään suosittuun amerikkalaiseen Saturday Night Live -ohjelmaan. Tähti sai kuitenkin potkut vuotta myöhemmin huonojen yleisöarvioiden vuoksi.

4. Murtautui vuonna 1996 sekavassa olotilassa naapurinsa kotiin, koska luuli taloa omakseen ja sammui naapurinsa sänkyyn.

5. Tähti on kärsinyt huumeriippuvuudesta, joka lähes tuhosi hänen uransa. Pahimmat ajat olivat vuosina 1996 – 2001. Näyttelijä päätyi useasti pidätetyksi, vangituksi ja huumevieroituksiin. Lopulta hän sai potkut Ally McBeal -tv-sarjasta. Vuonna 2003 Downey Jr. palasi takaisin julkisuuteen raittiina ja alkoi rakentamaan uraansa uusiksi.

Kuva: Iron Man

Lähde: Booms Beat, IMDB

(Episodi/MLE)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut