Voiko aavikolle luoda sadetta? Suomalaiselokuva palkittiin Pietarissa

Onnea ohjaajalle ja muille tekijöille.

13.12.2021 13:00

Dokumenttielokuva Näin pilvet kuolevat kilpaili Pietarin World of Knowledge -festivaaleilla Pietarissa joulukuun alussa. Elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Tuija Halttunen palkittiin 5. joulukuuta parhaan ohjaajan palkinnolla festivaalin päätösgaalassa.

Halttunen kommentoi saamaansa palkintoa seuraavasti:

“Jihuu! Vaikka palkinto osoitettiin parhaasta ohjauksesta, koen että se on tunnustus koko pienelle työryhmällemme, jossa jokainen teki työnsä suurella rakkaudella ja taiteellisella intohimolla, itseään säästämättä. Sen lisäksi, että palkinto lämmittää tunnustuksena, on siitä myös se ilo, että nyt on hyvä syy harjoitella venäjän kieltä hypistellessämme pystiä ja kunniakirjaa – yrittäessämme ymmärtää kyrillisillä kirjaimilla kirjoitettua viestiä elokuvastamme. ”

Näin pilvet kuolevat kertoo ilmastotutkija Hannele Korhosen pyrkimyksestä luoda sadetta Arabiemiraattien aavikolle. Elokuva sai kansainvälisen ensi-iltansa Locarnon elokuvajuhlilla Sveitsissä, missä se palkittiin Zonta Club -palkinnolla.

Elokuva palkittiin myös parhaana elokuvana Jihlavan kansainvälisillä dokumenttielokuvafestivaaleilla Testimonies-sarjassa Tsekeissä lokakuussa.

Katso elokuvan traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia