Vuoden 2019 upea sotaelokuva on komeaa katsottavaa – lisättiin C Moren valikoimaan

IMDb-arvosana on 8,2.

11.11.2023 13:40

C Moren (MTV Katsomo) valikoimassa on nyt elokuva Taistelulähetit – 1917 (2019). Se sijoittuu 1. maailmansodan taisteluihin. Leffa on visuaalisesti paikoin erittäin hienoa katsottavaa.

Huhtikuun 6. päivänä 1917 ilmatiedustelu havaitsee, että Saksan keisarillinen armeija, ei ole vetäytymässä, vaan se on vetäytynyt strategisesti uudelle Hindenburgin linjalle. Armeijan aikeena on kukistaa britit tykistöllä.

Kaksi nuorta brittikorpraalia saavat kenraali Erinmoren käskyn viedä Devonshiren rykmentin 2. pataljoonan eversti Mackenzielle viestin, jossa perutaan seuraavaksi aamuksi suunniteltu hyökkäys, joka vaarantaisi 1600 miehen hengen.

Benedict Cumberbatch.

Pääosissa nähdään George MacKayDean-Charles ChapmanBenedict CumberbatchColin FirthRichard MaddenMark Strong ja Andrew Scott.

Ohjaaja Sam Mendes ja leikkaaja Lee Smith kertoivat, että näennäisesti yhtäjaksoisissa kohtauksissa tehtiin itse asiassa kymmeniä piilotettuja leikkauksia. Ne saatiin häivytettyä erilaisilla siirtymillä esineiden taakse ja niin edelleen. Elokuvassa on silti erittäin pitkiä yhtäjaksoisia ottoja ilman leikkauskikkailujakin.

Lue myös: Suoratoistopalvelut yhdistyivät – Mikä on uusi MTV Katsomo ja miten se toimii? – Episodi.fi

Lähde: IMDb

 

Lisää luettavaa