Vuoden paras tv-sarja! Suomalainen komediasarja voitti kovan kansainvälisen palkinnon

Suomalainen komediasarja palkittiin Ranskassa.

Elisa Viihde -alkuperäissarja Mister8 sai vuoden parhaan sarjan palkinnon keskiviikkona kansainvälisillä tv-sarjafestivaaleilla Canneseriesissä.

Sarjan toinen päänäyttelijä Pekka Strang voitti parhaan näyttelijän palkinnon. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalaissarja palkitaan Canneseries-festivaaleilla.

Vuodesta 2018 Ranskassa järjestetty Canneseries-festivaali esittelee tv-sarjojen kiinnostavimmat uutuudet yleisölle. Ammattilaisraati valitsee vuosittain arvostetun festivaalin kilpasarjaan kymmenen tv-sarjaa ympäri maailman.

Valitut sarjat ovat ehdokkaana kaikissa kilpailun kategorioissa: paras sarja, paras käsikirjoitus, paras musiikki, paras näyttelijä ja paras special performance.

Sarja kertoo Strangin esittämästä insinööristä nimeltä Juho, joka rakastuu salaperäiseen Mariaan (Krista Kosonen). Palavasti rakastunut Juho on heti valmis hyppäämään suhteeseen Marian kanssa, mutta hänen on hyväksyttävä Marian ehdot suhteelle: Marialla on seitsemän miesystävää ‒ yksi jokaiselle viikon päivälle.

Sarjan idea syntyi tuottaja Jani Pösön ja ohjaaja Teemu Nikin yhteistyönä.

– Olen todella iloinen henkilökohtaisesta palkinnosta, minkä saaminen tuntui vähän käsittämättömältä. Hienointa on kuitenkin se, että saimme parhaan sarjan palkinnon, sillä tätä sarjaa on tehty alusta loppuun yhdessä isolla porukalla. Mister8 on ehjä ja hieno kokonaisuus. Olen tehnyt Teemu Nikin ja Jani Pösön kanssa töitä jo pitkään ja iloitsen myös siitä, että tämä huomionosoitus tuli juuri tälle tiimille. Omaperäisille ideoille on kysyntää, toivon että tämä huomionosoitus herättää myös kulttuuritukia pohtivat päättäjämme, sanoo parhaana näyttelijänä palkittu Pekka Strang.

– Onhan tämä, itseäni lainakseni, aikamoista, mutta onpa hyvä että uskoin mustavalkoisen mustan komedian olevan ulkomaillakin kiinnostava, sanoo Teemu Nikki.

Pösön tuottama ja Nikin ohjaama Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia palkittiin vastikään Venetsian elokuvajuhlilla yleisöpalkinnolla.

Katso Mister8-sarjan traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat