Will Ferrellin tissielokuvien mestarista kertova elokuva kuopattiin Harvey Weinstein -kohun myötä

Yhden miehen intohimoprojekti menetti mahdollisuutensa kohun takia.

2.7.2018 17:05

Vuosia kehitteillä ollut Russ & Roger Go Beyond -elokuva on kokenut hiljaisen kuoleman ennen sen kuvauksia. Syynä projektin kuoppaamiseen oli valtavan muutosliikkeen herättänyt Harvey Weinsteinin tapaus.

Seksploitaatioleffoistaan tunnetun Russ Meyerin ja maailman tunnetuimman elokuvakriitikon Roger Ebertin ystävyydestä ja yhteistyöstä kertova elokuva oli tuottaja David Permutin (Hacksaw Ridge, Face/Off) intohimoprojekti. Elokuva sai lähes vuosikymmenen työn jälkeen vihreää valoa studiolta ja sen ohjaajaksi kiinnitettiin Sing Street -elokuvasta tuttu John Carney. Pääosiin palkattiin yleisöä vetävä Will Ferrell sekä Frozenista ja Kaunottaresta ja hirviöstä tunnettu Josh Gad.

Weinstein-tapaus ja siitä syntynyt #metoo-liike sai ohjaajan ja näyttelijät kuitenkin miettimään elokuvan sisältöä ja erityisesti sen ajoitusta uudelleen.

”Meillä oli rahoitus ja olimme valmiita tekemään elokuvan. Se vihreä valo muuttui kuitenkin punaiseksi kirjaimellisesti yhden yön aikana, kun Harvey Weinstein -uutiset tulivat ilmi”, Permut kertoo.

”Ohjaajamme sekä Will Ferrellin ja Josh Gadin konsensus oli, ettei nyt ollut oikea aika kertoa tarinaa Hollywood-ohjaajasta, joka tekee seksploitaatioelokuvia. En välttämättä ollut samaa mieltä siitä, ettei ollut oikea aika kertoa tätä historiallisesti tarkkaa tositapahtumiin perustuvaa tarinaa, koska uskon, että meillä voisi olla siitä opittavaa, ja Russ Meyerilla oli vahvoja naisia elokuvissaan”, tuottaja selittää.

Permut ymmärtää kuitenkin maailman muuttuvan ja on valmis menemään sen mukana kohti parempaa tulevaisuutta.

”Vihreän valon saanut projekti katosi muuttuvien aikojen seurauksena, mutta se on paremman maailman hyväksi, jos puoltaa kaikille kuuluvaa tasa-arvoa. Olemme vähän enemmän yhtä maailman kanssa, jossa huonoa käytöstä ei palkita”, Permut pohtii.

Lähde: MarketWatch

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia