Wolverine teki silppua Amerikan lippukassoilla – Hugh Jackmanin Logan on jättihitti

Uudesta Wolverine-elokuvasta on tulossa valtava menestys.

6.3.2017 11:42

Logan tuli perjantaina teattereihin Yhdysvalloissa ja keräsi kovat lipputulot. Brutaaliksi ja synkäksi kuvailtu supersankariseikkailu keräsi viikonlopun aikana Pohjois-Amerikassa peräti 85 miljoonaa dollaria.

Hugh Jackman on ilmoittanut Loganin jäävän hänen viimeiseksi esiintymisekseen Wolverinen hahmossa, mikä todennäköisesti lisäsi elokuvan kiinnostusta. Kyseessä on yksi kaikkien aikojen parhaista viikonlopuista R-ikärajalla varustetulle elokuvalle.

R-ikärajan saanut elokuva on lapsilta kielletty, mutta alle 17-vuotias voi mennä sen katsomaan täysi-ikäisen seurassa.

Maaliskuussa ei yhtä suurta R-ikärajalla varustettua hittiä ole ollut koskaan aiemmin, sillä yleensä R-ikärajan saaneet elokuvat ovat hyötyneet pitkistä viikonlopuista tai muista juhlapäivistä.

Loganin menestystä lisää sekin, että kyseessä on pienimmällä budjetilla tehty X-Men-tuotanto sitten alkuperäisen elokuvan, joka ilmestyi vuonna 2000. Loganin budjetiksi on ilmoitettu 100 miljoonaa dollaria, mikä on nykyään pieni raha supersankarituotannoille.

Myös muualla maailmassa Logan on lähtenyt hyvin liikkeelle. Ensi-iltaviikonloppuna se on tuottanut Yhdysvaltain ulkopuolella 152 miljoonaa dollaria, josta 49 miljoonaa tuli Kiinasta.

Logan tuli ensi-iltaan perjantaina myös Suomessa.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia