X-Men -skandaali: ”Halle Berry yritettiin huijata rooliin valekäsikirjoituksella Afrikan janoon kuolevista lapsista”

”Kun nimi on paperissa, heitämme käsikirjoituksen roskiin”, ohjaaja Matthew Vaughn kuuli tuottajan sanoneen.

17.10.2023 07:00

X-Men: Viimeinen kohtaaminen (2006) -elokuvan ohjaajan pallilta aikanaan väistynyt Matthew Vaughn väittää, että Halle Berry yritettiin huijata elokuvaan valekäsikirjoituksen avulla.

”Menin tuottajan toimistolle, jossa oli X3:n käsikirjoitus, paksu kuin mikä. Kun kysyin, mikä tämä on, vastaus oli ”älä huoli siitä””, Vaughn avautui Comic Con -haastattelussa New Yorkissa.

Käsikirjoituksessa oli Vaughnin mukaan puhuttu Afrikasta, janoon kuolevista lapsista ja Berryn roolihahmo Storm pelastaa päivän.

”Tämä on käsikirjoitus Hallelle, koska hän ei ole laittanut vielä nimeään soppariin. Hän haluaisi, että elokuvassa tapahtuisi tällaista.”

”Kun nimi on paperissa, niin heitämme käsikirjoituksen roskiin”, Vaughn kertoi tuottajan sanoneen.

Vaughn kertoi, että lähti kävelemään elokuvasta välittömästi tapahtuman jälkeen.

”Hollywood on todella poliittinen ja outo paikka”, ohjaaja päivitteli.

On vaikeaa arvioida, onko Vaughnin tarina totta. Vuoden 2006 elokuvassa Berry esiintyy Stormina, eikä elokuvassa näy Afrikan janoisia lapsia. Tämä ei toki ole itsessään todiste siitä, etteikö huijausta olisi voinut tapahtua. Elokuvan ohjasi lopulta Brett Ratner.

Outoa on, että Vaughn palasi ohjaajaksi vuoden 2011 X-Men: First Class -elokuvaan. Hän perustelee päätöstään sillä, että oli sisuuntunut tuottajan ”et työskentele enää koskaan tässä kaupungissa” -puheista, jonka oli saanut kuulla ulos kävellessään.

Lähde: Deadline.

Lisää luettavaa