Yksin Kotona -elokuvista tuttu Macaulay Culkin sai tähden Hollywoodin Walk of Famelle

Lapsitähteyden jälkeen Culkin ajautui ongelmiin. Nyt 43-vuotias näyttelijä on saanut asiansa tolalleen.

2.12.2023 08:30

Kaikkien aikojen kuuluisin lapsinäyttelijä Macaulay Culkin on huomioitu Walk of Fame-tunnustuksella.

Yksin Kotona -elokuvista parhaiten tunnettu Culkin liittyi Mikki Hiiren, Lassien, Alfred Hitchcock, John Lennonin ja 2765 muun staran joukkoon, jolle kunnia on myönnetty.

Culkin oli 1980-luvun tunnetuimman komediakäsikirjoittajan John Hughesin löytö. Sivurooli Hassu setä Buck -elokuvassa poiki päääosan menestyskomediaan Yksi Kotona (1990). Tämän jälkeen Culkinista tuli maailman tunnetuin lapsitähti.

Culkin lopetti isoissa tuotannoissa näyttelemisen 1995, ollessaan vasta 14-vuotias. Elämä lapsitähteyden jälkeen oli vaikeaa. Culkinin siskopuoli menehtyi huumeiden yliannostukseen vuonna 2000 ja isosisko kuoli auto-onnettomuudessa 2008. Culkin pidätettiin huumaavien aineiden hallussapidosta 2004, mutta vältti vankilan.

Culkin on kertonut myöhemmin, että hänen isänsä oli väkivaltainen ja pyrki haalimaan lapsitähtirooleista saatuja miljoonia.

Tällä hetkellä 43-vuotias Culkin on vaikuttanut saavan asiansa kuntoon. Vuonna 2021 hän tuli ensi kertaa isäksi.

Vaikka Culkin oli näytellyt äänirooleissa ja pienemmissä tuotannoissa, sekä vieraillut talk show -ohjelmissa vuodesta 2003 lähtien, niin vuoden 2016 jälkeen hän on ollut erityisen aktiivinen näyttelijän työssä.

Katso alta video tunnustuksesta.

Lähde: Screencrush

Lisää luettavaa