Yllätys? Game of Thrones -esiosa poikkeaa ensimmäisestä sarjasta merkittävällä tavalla

Maineikkaiden näyttelijöiden tähdittämän sarjan tuotanto etenee.

31.3.2021 20:01

George R. R. Martinin fantasiateoksista ammentavalle Game of Thronesille on lupailtu näillä näkymin ainakin kolme sisarsarjaa. Niistä yhden suunnittelu on jo ehtinyt niin pitkälle, että sen voi odottaa jopa toteutuvan. Kyseessä on House of the Dragon, jonka rooleissa nähdään mm. Matt Smith, Paddy Considine, Olivia Cooke ja Rhys Ifans.

Game of Thrones herätti tuoreeltaan paljon kritiikkiä mm. siitä, mitä sen käsikirjoittajat olivat kehitelleet joidenkin sarjan suosikkihahmojen kohtaloihin. House of the Dragon, joka sijoittuu vuosikausia ennen Game of Thronesia, on ennakkotietojen mukaan poikkeamassa ensimmäisestä sarjasta merkittävällä tavalla.  Sarjassa Alicent Hightoweria, nk. kuninkaan käden tytärtä, näyttelevä Olivia Cooke on valottanut, mitä tämä tarkoittaa käytännössä:

– Minusta ei tuntuisi mukavalta olla missään sellaisessa mukana, missä olisi tarpeettoman törkeää graafista väkivaltaa naisia kohtaan, jotta vain saataisiin houkuteltua katsojien huomiota. Olin onnekas saadessani lukea tämän käsikirjoituksen etukäteen ja siinä näkyi muutos Game of Thronesin alkukausiin. En usko [kirjoittajien] enää liittävän mitään sellaista [sarjaan].

Kirjailija George R. R. Martin on mukana myös House of Dragonin tuotannossa. Sarjan ensimmäisten jaksojen odotetaan ilmestyvän HBO:n kautta ensi vuonna.

 

Lähde: IndieWire

Lisää luettavaa