Yllätys! Steven Spielberg ohjaakin Iso kiltti jätti -elokuvan

Dreamworks palkkasi muutama vuosi sitten E.T:n käsikirjoittaneen Melissa Mathisonin adaptoimaan Roald Dahlin rakastettu kirja The BFG, eli Iso kiltti jätti. Sen jälkeen elokuvaversiosta ei kantautunut mitään uutisia studion ulkopuolelle. Ei ennen tätä päivää, kun yllättäen Steven Spielberg on paljastunut elokuvan ohjaajaksi.

The BFG rullaa tuotantohihnalla varsin nopeaa tahtia, sillä kuvausten on tarkoitus alkaa jo ensi vuoden alussa, ja ensi-iltaa on suunniteltu vuodelle 2016. The Hollywood Reporter kuitenkin ennakoi, että Spielberg ehtisi ohjata jonkin toisen elokuvan ennen Isoa kilttiä jättiä, joten on hyvin mahdollista, että aiemmin uutisoitu, Tom Hanksin tähdittämä kylmän sodan trilleri on etusijalla. Tämä tarkoittaisi, että Montezuma, West Side Story ja The Kidnapping of Edgardo Mortara tapahtuisivat joskus hamassa tulevaisuudessa, jos ollenkaan.

Iso kiltti jätti kertoo Sophiesta, joka tapaa Ison kiltin jätin ja auttaa tätä hankkiutumaan eroon kaikkien pelkäämistä ihmissyöjäjäteistä. Kirjan pohjalta on aiemmin tehty animaatioelokuva, jonka ITV julkaisi vuonna 1989.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät jutut