Yllätyskäänne! Paljon haukuttu ohjaaja palaamassa kunnolla kuvioihin – psykologinen kauhuleffa kerää ylistystä

M. Night Shyamalan on tekemässä comebackin.

Kuudes aisti -elokuvalla läpimurtonsa tehnyt Shyamalan on ohjannut lähiaikoina paljon haukuttuja elokuvia (The Last Airbender, After Earth), mutta viime vuonna ilmestynyt kauhuelokuva The Visit sai kuitenkin positiivisen vastaanoton. Tämä antoi uutta potkua parjatulle ohjaajalle, jonka tuleva elokuva Split on myös kerännyt paljon kehuja.

Psykologinen trilleri Split kertoo James McAvoyn esittämästä Kevinistä, jolla on 23 erilaista persoonallisuutta. Häiriintynyt mies kidnappaa kolme teinityttöä. Vangitut tytöt tutustuvat Kevinin eri persoonallisuuksiin ja yrittävät päästä karkuun. Tilanne muuttuu painajaismaiseksi, kun Kevinin uusi persoonallisuus – jota kutsutaan ”pedoksi” – alkaa ilmestyä.

Muutamat kriitikot näkivät Splitin ennakkoon syyskuussa Yhdysvalloissa. Kautta linjan elokuvaa kehuttiin ja kutsuttiin Shyalamanin parhaaksi ohjaustyöksi vuosiin.

Splitin arvioi äskettäin myös arvostettu Variety-lehti, joka elokuvaa myös ylistää. Arviossa Splitiä vertaillaan Shyamalanin ensimmäisiin ja parhaisiin ohjaustöihin. Tarina on kuulemma tuttuun tapaan yllättävä alusta loppuun, vaikka jotkin käänteet menevätkin liian pitkälle. James McAvoy kerää myös kehuja – hänen sanotaan tekevänsä uransa parhaan roolin.

Joten näyttää siltä, että kyseessä on ehdottomasti odottamisen arvoinen elokuva.

Split saapuu Suomessa elokuvateattereihin 20. tammikuuta. Alla on traileri.

YouTube video

Lähteet: Variety, Screen Rant