Yllätystieto – Harrison Ford halusi nukketaiteilijalle potkut Star Wars -kuvauksissa

Apulaisohjaaja ristitulessa.

4.6.2019 16:33

Jedin paluu -elokuvan kuvauksiin mahtui aikoinaan myös draamaa. Harrison Ford nimittäin halusi potkut nukketaiteilijalle.

Tim Rose esitti Jabban palatsissa ollutta pientä rottamaista olentoa Salacious Crumbia. Hänen tavaramerkkinään oli hassunhauska – tai ärsyttäväkin – nauru.

Fordilla oli karboniitista heräämisen jälkeen suutelukohtaus Carrie Fisherin kanssa. Tämän jälkeen Jabban luolan ilkimysten tuli nauraa Sololle ja Leialle.

Kuvauksissa nukketaiteilijat myös naljailivat huumorisävytteiseiseti Fordille ja Lealle ”nähneensä heidän pussaavan.” Kohtaus vaikutti olevan hankala Fordille.

– Aikovatko nämä nukkehahmot nauraa repliikkini päälle? Koska en halua tulla takaisin ja tehdä dubbausta, Ford väitetysti sanoi kuvauksissa.

Ohjaaja Richard Marquand ohjeistikin nukkien käsittelijöitä vain esittämään ilveilyä ja nauramista. Ääni nauhottettaisiin myöhemmin.

Rose ei kutienkaan malttanut pysyä hiljaa.

– Tämä Harrison-tyyppi… aikooko hän puhua naurumme päälle? Koska se on todella häiritsevää, Rose veisteli roolihahmonsa äänellä tajuamatta Fordin kuulevan kaiken kaiuttimien kautta.

Kuvausryhmästä tilanne oli raportoidusti hauska. Ford ei kuitenkaan nähnyt sitä hauskana, vaan vaati Rosen erottamista. Ford itse poistui paikalta eikä aikonut palata ennen potkuja.

Apulaisohjaaja käveli Rosen luokse ja sanoi hänen olevan erotettu.

– Olen erotettu, mutta kuka tekee Salaciouksen roolin kolmannessa otossa, Rose kysyi.

– Noh, sinä. Mutta jos joku kysyy, olet se uusi kaveri, apulaisohjaaja jatkoi.

Rose siis säästyi potkuilta ja Fordkin palasi takaisin kuvauksiin. Rose sanoi lukeneensa väärin Fordin huumorintajua ja tehneensä tilanteessa väärin.

Lähde: Daily Mail

Lisää luettavaa