Yöllä tv:ssä: Epämukava asu pakotti Charlize Theronin kiemurtelemaan – fantasialeffa ei ole parhaasta päästä

IMDb-arvosana on 6,1.

15.2.2024 07:30

Yöllä voi katsella fantasiaelokuvan Lumikki ja metsästäjä (2012).

Elokuvassa Lumikki varttuu pahan äitipuolensa, kuningatar Ravennan vankina. Kun Lumikki karkaa metsään, Ravenna värvää metsästäjän vangitsemaan hänet. Metsästäjä kääntyy kuitenkin Ravennaa vastaan.

Episodin arvostelussa tuumittiin aikoinaan näin:

”Kokenut ja palkittu mainosohjaaja Sanders heittäytyy pelottomasti kokopitkän seikkailuelokuvan ohjaksiin ja luo useita vahvoja kohtauksia. Hän on rakentanut kokonaisen fantasiamaailman ja kansoittanut sen erilaisilla olennoilla ja kansoilla, joille on selvästi luotu kattavat taustatarinat. Samalla hän on jäänyt oman visionsa vangiksi keskittyen upeisiin vistoihin ja pieniin yksityiskohtiin, kun pitäisi kuljettaa tarinaa eteenpäin tai syventää sen henkilöitä. Alkuasetelman ja kiireisen tuntuisen loppuselvittelyn välistä olisi kevyesti voinut nipsaista parikymmentäkin minuuttia.”

Charlize Theron sanoi pukunsa olleen erittäin epämukava, ja hän sanoi vaikeimman hetken kuvauksissa olleen naimisiinmeno kuningas Magnuksen kanssa. Theron joutui hankalan pukunsa vuoksi kumartelemaan lattiaa kohden, ennen kuin pääsi alttarille asti.

Vaikkei elokuva ehkä ole parasta fantasiaa, moni voi arvostaa sitä, että elokuvassa vältettiin ainakin jonkin verran tietokonegrafiikan käyttöä. Sen sijaan elokuvassa suosittiin pienoismalleja.

Esimerkiksi Lumotun metsän valtavan linnan rakentamiseen meni kuusi kuukautta. Lisäksi leffaa varten rakennettiin 6,5 tonnia painava vastapainokatapultti.

Leffassa nähdään myös Chris Hemsworth, Bob Hoskins ja Brian Gleeson. Elokuva on myös Prime Videossa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • To 15.02.2024 klo 23.45, TV5
  • La 17.02.2024 klo 17.25, FRII

Lue myös: GoT-tähti Natalie Dormer täytti 42 vuotta – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: Facebook

Lisää luettavaa