Yöllä tv:ssä: Harrison Ford ei luottanut rikosjännärissä naistähden ajotaitoihin – asennutti itselleen poljinsarjan

IMDb-arvosana on 6,9.

25.1.2024 04:30

Yön tv-tarjonnassa on elokuva Frantic (1988). Se on Roman Polanskin ohjaama amerikkalais-ranskalainen trilleri vuodelta 1988.

Tohtori Richard Walker on kirurgi, joka vierailee vaimonsa Sondran kanssa Pariisissa, lääketieteellisessä konferenssissa. Hotellissa vaimo ei saa matkalaukkuaan auki, ja Richard toteaa, että Sondralla on väärä laukku. Pian Sondra katoaa salaperäisesti heidän hotellihuoneestaan.

Pääosissa Harrison Ford, Betty Buckley ja Emmanuelle Seigner. Ennio Morricone sävelsi elokuvan musiikin, ja Polanskin kädenjälki tuo elokuvaan omaleimaisuutta tyypilliseen Hollywood-tuotantoon verrattuna.

Vaikka elokuva oli kaupallinen epäonnistuminen, kriitikot pitivät siitä. Myöhemmin elokuvasta on tullut eräänlainen kulttiklassikko, ja Morriconen musiikkia pidetään yhtenä hänen parhaistaan.

Emmanuelle Seigner.

Seigner kertoi vuonna 2015 Pariisissa ennen elokuvan ulkonäytöstä, ettei aikoinaan tiennyt kuka Harrison Ford oli. Hän selitti olleensa vasta 19-vuotias ja teatteriperheestä.

Fordia hän kuvaili mukavaksi kaikille. Hän mainitsi myös Fordin olleen suojelevainen häntä kohtaan. Seigner kertoi, että Fordilla oli asennettuna autoon toinen poljinsarja itselleen, koska häntä huoletti nuoren Seignerin ajotaidot. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Pe 26.01.2024 klo 00.15, TV5
  • La 27.01.2024 klo 21.00, Kutonen

Lue myös: Tiffani Thiessen täytti 50 – tältä Beverly Hills 90210 -sarjan tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa