Yöllä tv:ssä: Oscar-ohjaaja sai idean leffaan sumuisella rantakävelyllä – tuloksena massiivisen skaalan scifielokuva

IMDb-arvosana on 6,9.

31.1.2024 08:30

Massiivisen kokoluokan toimintaa kaipaaville on tarjolla viihdettä ensi yönä, sillä televisiosta näkyy elokuva Pacific Rim – hyökkäys maahan (2013).

Elokuva sijoittuu tulevaisuuteen, jossa Maa on sodassa Kaijujen kanssa. Ne ovat mystisiä, syvyyksistä kumpuavia valtavia olentoja, jotka aiheuttavat tuhoa rannikkokaupungeissa.

Hirviöille on annettava köniin, ja sitä varten ihmiset ovat kehittäneet suuria taistelurobotteja, Jaegereita. Niitä ohjaamaan tarvitaan kaksi ihmistä, jotka linkittyvät toisiinsa robotin ja henkisen yhteyden kautta.

Näyttelijöinä Charlie Hunnam, Rinko Kicuchi, Diego Klattenhoff ja Idris Elba. Elokuvan ohjaajana toimii Oscar-palkittu oman tiensä kulkija Guillermo del Toro.

Episodin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä:

Pacific Rim tuntui ennakkotietojen perusteella hirviöelokuvien ystävän märältä unelta, ja sellaiseksi se myös osoittautuu – pienellä varauksella tosin. Massiiviset Jaeger-robotit ovat elokuvassa parasta. Se, että robotin ohjaimissa on kaksi kuljettajaa, joiden on löydettävä henkinen yhteys, tuo tarinaan psykologista syvyyttä, joka niin helposti tämäntyyppisissä seikkailuissa jää puuttumaan.

Elokuvan puute on valitettavasti se, että ihmishahmot eivät ole siviilissä tarpeeksi kiinnostavia. Charlie Hunnam on persoonaton tylsimys, joka sopisi paremmin johonkin hölmöön high school -komediaan nörttejä kiusaamaan. Kaiken lisäksi kilpailevaa Jaeger-pilottia näyttelee aivan samannäköinen komea poika Robert Kazinsky. Rinko Kikuchi ja Idris Elba ovat onneksi huomattavasti parempia näyttelijöitä. Ron ”Hellboy” Perlman tekee hyvän sivuroolin kaijun ruumiinosia välittävänä mustan pörssin kauppiaana. Charlie Dayn ja ja Burn Gormanin esittämät tiedemiehet ovat taas vähän liiankin hölmöjä.”

Käsikirjoittaja Travis Beacham sai idean elokuvaan kävellessään Kalifornian rannikolla sumuisena aamuna. Kaukana häämöttävä laituri näytti sumussa kuin hirviö olisi nousemassa vedestä. Hän kuvitteli päässään valtavan robotin, joka odotti taistelua sen kanssa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ke 31.01.2024 klo 23.55, TV5
  • Su 04.02.2024 klo 21.00, Kutonen

Lue myös: Tältä näyttää uusi Supergirl – James Gunn valitsi House of the Dragonin Milly Alcockin – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa