Yöllä tv:ssä: Päätähden silmät olivat ongelma kuvauksissa – tarjolla monien arvostama hirviöseikkailu

IMDb-arvosana on 7,2.

29.3.2024 14:30

Yön tv-viihteestä löytyy monsterileffa King Kong (2005). Joidenkin mielestä elokuvasta tuli ihan liian pitkä, mutta moni pitää elokuvasta paljonkin.

Peter Jacksonin intohimoprojektin tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1933, kun kunnianhimoinen elokuvantekijä pakottaa näyttelijät ja laivan miehistön matkustamaan salaperäiselle saarelle. Siellä he kohtaavat esihistoriallisia olentoja ja legendaarisen jättiläisgorillan nimeltä Kong, jonka he ottavat kiinni ja vievät New Yorkiin.

Leffa tienasi hyvin lippukassoilla. Se sijoittui vuoden 2005 viiden eniten tuottaneen elokuvan joukkoon.

Kuvauksista kerrottakoon, että siellä ei haluttu käyttää lainkaan oranssia väriä eikä myöskään oranssia valaistusta. Värin huomattiin luovan oudon vaikutelman näyttelijätär Naomi Wattsin silmiin.

Elokuvan äänipuolesta voisi kertoa, miten King Kongin vaikuttava ääntely luotiin. Kyseessä on leijonan karjaisu väärinpäin ja puolinopeudella toistettuna.

Voit lukea täältä miten Predatorin ääni luotiin: Mikä sattuma! Ikonisen Predator-avaruushirviön omalaatuinen ja naksuttava ääni syntyikin olosuhteiden pakosta – kiitos King Kongin! – Episodi.fi

Elokuva löytyy myös Prime Videosta, SkyShowtimesta ja Viaplaysta. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • La 30.03.2024 klo 00.15, TV5
  • Ma 01.04.2024 klo 22.10, TV5
  • Pe 05.04.2024 klo 00.00, Kutonen

Lue myös: Onko tässä leffahistorian kuuluisin ovi? Siitä on riittänyt teorioita Mythbustersissa saakka – nyt se myytiin – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia