Mikä sattuma! Ikonisen Predator-avaruushirviön omalaatuinen ja naksuttava ääni syntyikin olosuhteiden pakosta – kiitos King Kongin!

Hyvät asiat ovat usein sattumia.

Predator (1987) -elokuvastakin riittää kerrottavaksi ihmeellistä ja mielenkiintoista triviaa. Eräs hauska tarina kertoo, miten avaruusmetsästäjä sai ikonisen, naksuttavan äänensä.

Ääninäyttelijä Peter Cullen oli aikoinaan äänittänyt 11 kelan verran materiaalia vuonna 1986 julkaistua King Kong Lives -elokuvaa varten – ja kyseiset äänitykset olivat olleet juuri ennen Predator-keikkaa. King Kongin karjaisujen ja murahdusten tuominen valkokankaalle vaati ääninäyttelijältä niin paljon että pahimmillaan hän yski jopa verta.

Koska Cullenin äänihuulet olivat erittäin huonossa jamassa, hän ei mitenkään voinut tehdä predatorin äänestä liian äänekästä ja karjuvaa. Hän päättikin hoitaa hommat eri tapaan.

Cullen ei saanut aluksi nähdä, miltä avaruusmonsteri näyttää. Hän kuitenkin vaati sen näkemistä ja tekijät lopulta suostuivat. Hänelle tuli otuksen karmivista kasvoista heti mieleen ylösalaisin oleva, kuolemaa tekevä molukkirapu, jonka hän oli joskus nähnyt rannalla.

Cullenin tarkkaillessa rapua siitä oli kuulunut omituinen, naksuttava ääni. Hän hoksasikin ammentaa inspiraatiota tästä naksutuksesta kehittäessään äänimaailmaa Predator-monsterille ja säästi samalla äänihuuliaan.

Tekijät olivat äänityksissä ensin hämillään Cullenin naksutuksista, mutta jo hetken päästä he olivat innoissaan. Alla video, jolla Cullen selittää koko tarinan ja myös naksuttelee.

YouTube video

Lähde: AV Club

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut