Vielä hetken Netflixissä: uskomattomia toimintajaksoja sisältävä Quentin Tarantinon ohjaustyö – loppuhuipennuksen voi nostaa toimintaelokuvan parhaisiin

Tarantinoa vielä vähän aikaa striimattavana.

26.3.2017 17:00

Grindhouse: Death Proof (2007) poistuu Netflixin valikoimasta 31. maaliskuuta.

Quentin Tarantinon ohjaustyössä Stuntman Mike -niminen sarjamurhaaja (Kurt Russell) jahtaa nuoria naisia tuhoutumattomalla autollaan.

Death Proof sai ilmestyessään hieman ristiriitaisen vastaanoton, mutta Episodin arviossa elokuvaa kuitenkin kehuttiin. Arviossa todettiin muun muassa näin:

”Quentin Tarantinon pidennetty pastissi eksploitaatioelokuvalle on sen ystäviä hemmotteleva leikkikenttä, jonka loppuhuipennuksen voi samalla nostaa myös toimintaelokuvan parhaisiin.”

”Molemmat osat päättyvät uskomattomiin toimintajaksoihin, joissa Tarantino laittaa elokuvien autotakaa-ajojen ja -kolarointien esteettisen historian uusiksi – samalla brutaalilla tyylillä ja voimalla, jolla se tehtiin martial arts ja miekkataistelujaksoille Kill Bill -elokuvissa. Etenkin toisen tarinan autostuntit ovat kaiketi tajunnanräjäyttävintä mitä elokuvissa on luotu sitten William Friedkinin kädenjäljen. ”

Alun perin Death Proof ja Robert Rodriguezin ohjaama Planet Terror julkaistiin yhtenä pitkänä elokuvana, joka sai nimen Grindhouse, mutta Euroopassa elokuvat näytettiin erikseen. Planet Terror poistuu myös Netflixistä 31. maaliskuuta.

Lähteet: Allflicks, Rotten Tomatoes

Lisää luettavaa