Ilmoitus: Tuoreita Oscar-voittajia ja moderneja klassikoita – katso Filmihullun kesäsuositukset ja voita Zack Snyderin Justice League!

MINARI-T-F_U_R Alan S. Kim, Steven Yeun, Noel Cho, Yeri Han Director Lee Isaac Chung Credit: David Bornfriend/A24

Voiko kesälomasta nauttia jo vapaasti? Ovatko elokuvateatterit silloin auki? Leffakauppa Filmihullun väki joka tapauksessa tietää, miten asettaa korona-ajan ongelmansa oikeaan mittasuhteeseen: on katsottava elokuvia, joissa muilla menee vielä huonommin! Alla viisi vinkkiä täydelliseksi kesäviihteeksi.

ILMOITUS Filmihullu ehdottaa katsottavaksi viittä keskenään hyvin erilaista – uuden uutta ja jo modernin klassikon aseman saavuttanutta – viihdepakettia kesäkatsottavaksi. Niistä voi valita niin dvd- kuin blu-ray-versioita, ja onpa joistakin tarjolla näyttäviä erikoisversioitakin.

Jos vielä arveluttaa lähteä ihmisten ilmoille, ei ole pakko mennä paikan päälle Filmihullun myymälään Helsingin sähkötalossa Kampin metroaseman vieressä. Ostokset nimittäin onnistuvat hyvä hyvin myös verkon kautta! Osoite on tällöin www.filmihulluleffakauppa.com.

Huom! Tutustu alla Filmihullun suosituksiin ja kerro sitten minkä itse valitsisit kesäkatsottavaksesi. 5 onnekasta vastaajaa voittaa Zack Snyderin massiivisen version Justice Leaguesta blu-ray-levynä. Osallistua voit 31.5. asti.


Leffakauppa Filmihullun ehdotukset erilaiseksi kesäkatseltavaksi:

Battle Royale
Ohjaus: Kinji Fukasaku, 2000
Pääosissa: Takeshi Kitano, Chiaki Kuriyama

Olit sitten sitä mieltä, että nykyajan nuorisosta ei ole mihinkään ja heidät pitäisi saada herran kuriin ja nuhteeseen, tai nuorison edustaja, jonka mielestä vanhempiin sukupolviin ei voi luottaa – Battle Royale tarjoaa viihdettä juuri sinulle!
Lähitulevaisuuden Japanissa on otettu käyttöön Battle Royale -ohjelma nuorison hillitsemiseksi. Joka vuosi yksi luokka joutuu kolmen päivän ajan taistelemaan keskenään kuolemaan asti. Kieltäytyminen tietää kuolemaa, ja kuin muistutukseksi elämän epäoikeudenmukaisuudesta kukin saa sattumanvaraiset aseet, jotka vaihtelevat hyödyttömistä huikeisiin.
Battle Royalesta tuli vuosituhannen vaihteen ilmiö. Elämään ja oppilaisiinsa kyllästyneenä opettajana nähdään ohjaaja Takeshi Kitano, ja yhtä koululaisista näyttelevä Chiaki Kuriyama teki uraa länsimaissakin muun muassa Quentin Tarantinon Kill Billissä.
Elokuvasta on tarjolla ainakin 4K-versio ja blu-ray boksi. Lue lisää Filmihullun sivuilta.


Irréversible
Ohjaus: Gaspar Noé, 2002
Pääosissa: Monica Bellucci, Vincent Cassel

Kyseessä on vuoden 1998 I Stand Alonella (Seul contre teus) vastikään läpilyöneen Gaspar Noén toinen elokuva, joka sekoittaa jälleen seksuaalisuutta ja väkivaltaa, joka tekee elokuvasta paitsi vääjäämättömän myös hyvin rankan katsottavan. Kylmäksi se ei taatusti jätä.
Christopher Nolanin Mementon tavoin Irréversible avautuu lopusta alkuun. Jokainen uusi kohtaus avaa tapahtumia lisää, ja katsojan sydäntä raastaa, kun hän tajuaa asioiden syy-seuraussuhteita, joita kostonhuuman vallassa olevat hahmot eivät vielä näe. ”Aika tuhoaa kaiken”, onkin elokuvan motto.
Kylmäävästä ranskalaisrainasta on nyt saatavilla restauroitu blu-ray-levy. Lue lisää Filmihullun sivuilta.


Zack Snyderin Justice League
Ohjaus: Zack Snyder, 2017
Pääosissa: Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill

Kovasti Marvelin MCU-elokuvien kanssa kilpailemaan pyrkivä DC kääntyi Zack Snyderin puoleen, ja tämä loi supersankariuniversumin, joka oli yhtä melodramaattinen kuin MCU mutta paljon, paljon synkempi. Snyderin Man of Steel ja Batman v Superman: Dawn of Justice valoivat kustantamon supersankareille perustaa, joka tähtäsi DC:n oman superryhmän, Justice Leaguen, syntyyn.
Mutta kun tuli aika tehdä varsinainen Justice League, studiolta alkoi loppua usko. Kun Snyderia vielä kohtasi perhetragedia, hän luopui suosiolla ohjauspestistä, ja elokuvasta tehtiin kevyemmän seikkailullinen. Lopputulos oli juuri sitä mitä se oli: kompromissi.
Sitten selvisi, että Snyderin kuvaamaa, käyttämättä jäänyttä materiaalia oli rutkasti, ja syntyi faniliike sen julkaisemiseksi. Studio käänsi kelkkansa, Snyder innostui uudelleen aiheesta ja kuvasi lisää materiaalia. Lopputulos: nelituntinen huikea supersankarispektaakkeli. Ja Snyderin tapaan synkkä sellainen.
Snyderin leikkaus olisi nyt tarjolla niin tavallisena blu-ray-levynä kuin 4K UHD julkaisuna. Lue lisää Filmihullun sivuilta.


Minari
Ohjaus: Lee Isaac Chung, 2020
Pääosissa: Steven Yeun, Youn Yuh-jung

Tämän tuoreemmaksi ei kotiteatterijulkaisu juuri tule! Minari oli huhtikuun lopun Oscar-gaalassa ehdolla kuudessa kategoriassa: paras elokuva, ohjaus, miespääosa, naissivuosa, käsikirjoitus ja musiikki. Voiton kotiutti Youn Yuh-jung sivuosaroolistaan amerikankorealaisen perheen isoäitinä – ja aivan ansaitusti.
Minari on elokuvan myös käsikirjoittaneen ohjaajan omasta elämästä ammentava kertomus korealaisperheestä, joka 1980-luvulla muuttaa Kaliforniasta Arkansasiin tarkoituksenaan viljellä koralaisia vihanneksia. Tai oikeammin se on perheen isän – The Walking Dead -sarjan suosittuna Glenninä varmasti monelle tuttu Steven Yeun – unelma. Muu perhe suhtautuu muutokseen ja muuttoon enemmän tai vähemmän negatiivisesti.
Kaikista perheen ongelmista huolimatta kyseessä on lämminhenkinen versio amerikkalaisesta unelmasta virkistävän erilaisesta näkökulmasta kerrottuna.
Oscar-voittajan voi nyt nähdä niin dvd:llä kuin blu-raylla. Lue lisää Filmihullun sivuilta.


The World of Wong Kar-wai
Ohjaus: Wong Kar-wai, 1988–2004
Pääosissa: Leslie Cheung, Maggie Cheung, Andy Lau

Aikajanaa rikkovaa kerrontaa, tunnelmallista musiikkia ja syvien värien sävyttämää kuvaa – niistä on Hong Kongissa syntyneen Wong Kar-wain elokuvat tehty. Niin, ja rakastamisen vaikeudesta sukupuoleen katsomatta.
The World of Wong Kar-wai kokoaa yhteen pakettiin ohjaajan uran aloittaneen rikosdraaman As Tears Go By, lajityypistä eteenpäin ponnistavan ja sitä uudistavan Days of Being Wildin, romanttisen rikosdraaman Chunking Express, Fallen Angelsin, Cannesin ohjaajapalkinnon tuoneen Happy Togetherin, samettisen pehmeän ja romanttisen In the Mood for Loven sekä parillekin edellä mainitulle tarinalle jatkoa tuovan 2046:n.
Kannattaa kuitenkin pitää kiirettä. Criterionin julkaisemaa seitsemän blu-ray-levyn Collector’s Edition -pakettia on tarjolla vain rajattu määrä! Lue lisää Filmihullun sivuilta.


Kilpailu
Osallistu kesäkatselukyselyyn ja voita Zack Snyderin versio Justice Leaguesta!

Kilpailu on päättynyt.

Kilpailu on voimassa 31.5.2021 saakka. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse.

Aiheeseen liittyvä video