Arthur ja kaksi maailmaa

29.3.2011 08:29
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 25. maaliskuuta

Uusin ja toistaiseksi viimeinen osa Arthur-pojan ja hänen minimoi-ystäviensä elokuvaseikkailuista jatkuu siitä mihin edellinen osa jäi muutama vuosi sitten. Maailmanvalloistusta suunnitteleva paha Maltazard on paennut minimoi-maailmasta ihmisten kokoon ja Arthur on jäänyt jumiin pikkuriikkisten ystäviensä pariin.

Koska muodonmuutoksessa tarvittava teleskooppi rikkoutui edellisessä elokuvassa, on Arthurin päästävä kotitaloonsa hakemaan isoisänsä tavaroiden joukossa olevaa taikajuomaa. Valitettavasti myös Maltazard on taikajuoman perässä kasvattaakseen hyttysratsastaja-armeijansa ihmisten kokoisiksi.

Trilogian päätös sisältää kaikkea mihin sarjan aikana on ehditty tottua: outoja vempaimia ja omituisia kulkuvälineitä, taistelukohtauksia ja slapstick-huumoria. Jälkimmäisestä vastaavat varsinkin Arthurin tumpelot vanhemmat, jotka tässä osassa asettavat minikokoisen poikansa tietämättömyydessään hengenvaaraan.

Sarjan höpsö lumous hieman särkyy elokuvan loppupuolella, kun hyvän ja pahan taisto tuodaan suoraksi sodaksi ihmisten maailmaan, mikä tekee siitä tavanomaisen oloista räiskintäviihdettä.

Jouni Vikman

Tähdet: ★★★

Arthur ja kaksi maailmaa – Traileri
Filmtrailer.com

Lisää luettavaa