Eetu ja Konna

GENRE , ENSI-ILTA 18. helmikuuta TÄHDET

Elokuvan alkaessa sen aikuisella Eetulla on vaimo ja kaksi lasta, joihin Eetu ei tunnu saavan millään yhteyttä. Tarina siirtyykin Eetun lapsuuteen 1970-luvulle. Eetu on juuri muuttanut syrjäisen, rakenteilla olevan lähiön ensimmäiseen taloon, joten ympärillä riittää tilaa.

Lähettyvillä on pieni lampi, joka halutaan kuivattaa ja muuttaa parkkipaikaksi. Lammessa onkin sammakoiden valtakunta, jossa kuninkaan poika Konna haluaa lähteä vastoin sääntöjä tutustumaan ihmisten maailmaan. Lammen rannalla Eetu ja Konna kohtaavat ja ystävystyvät. Konnalla on mukanaan laite, jonka suurvaltojen tiedustelupalvelut äkkäävät. Pian kaverusten perässä hyörii agentteja kylmän sodan hengessä.

Eetu ja Konna on TV2:lle lastenanimaatioita ja lyhytelokuvia tehneen Kari Häkkisen ensimmäinen pitkä animaatioelokuva. Se on tyyliltään mukavan retro, mikä sopii hyvin takaumajaksojen 70-lukulaiseen henkeen. Tarina on varmasti lapsikatsojien mieleen, mutta yrittää kertoa liian monta asiaa samaan aikaan ja jää välistä junnaamaan. Se on sääli, koska potentiaalia parempaan olisi hyvinkin löytynyt.

Hannu Liekso

Tähdet: ★★

Eetu ja Konna – Traileri
Filmtrailer.com