Entourage

12.6.2015 10:27
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 12.06.2015

Kahdeksan kautta pyörinyt Entourage-sarja päättyi vuonna 2011, mutta sarjan faneja ilahdutetaan nyt pitkällä elokuvalla.

Keskeiset näyttelijät ovat mukana elokuvassakin, ja ohjaajana on sarjan alkuperäinen luoja Doug Ellin. Tarina lähtee käyntiin siitä, mihin sarja päättyi. Vincent Chasen (Adrian Grenier) leffaura jatkuu, ja tuttu posse hännystelee perässä. Kevin Connollyn esittämä E on tulossa isäksi. Drama (Kevin Dillon) on ehkä vihdoin nousemassa veljensä varjosta valokeilaan.

Draman pikkuveli Vincent on kuitenkin edelleen porukan tähti, ja nyt hän haluaa paitsi näytellä myös ohjata. Studiopomoksi noussut agentti Ari Gold (Jeremy Piven) lupaa sadan miljoonan dollarin Hyde-nimistä leffaa varten. Teksasilainen liikemies (Billy Bob Thornton) antaa rahoitusta, mutta hänen poikansa (aikuiseksi kasvanut Kuudes aisti -näyttelijä Haley Joel Osment) sekoittaa pakkaa. Sarjan tapaan mukana on valtava määrä cameorooleja Liam Neesonista Pharrell Williamsiin, ja tietenkin myös tuottajana toiminut Mark Wahlberg käy näyttäytymässä omana itsenään.

Entouragea on sanottu Sinkkuelämää-sarjan äijäversioksi, ja sitähän se tavallaan onkin. Nyt kun molemmat HBO-sarjat on siirretty isolle kankaalle, niin yhtäläisyydet vain kasvavat. Molemmissa pätee ehkä se yksinkertainen asia, että jos pitää alkuperäisestä sarjasta, niin se toimii varmasti myös leffana. Tyypit ovat korkeintaan vähän vanhenneet, mutta läppä lentää yhtä hauskasti kuin ennen. Taas ajellaan komeilla autoilla ja puhutaan kännykkään tai huudellaan vieressä ajavalle.

Jos taas sarja ei innostanut, elokuva ei varsinaisesti tarjoa mitään muuta uutta kuin isommat puitteet komeine huvipursineen ja palkintogaaloineen. Tarinaan kyllä pääsee hyvin mukaan, vaikka ei sarjaa tuntisikaan.

Mitään älyllistä sanomaa Entouragesta on turha etsiä, mutta sehän ei varmasti koskaan ole ollut tarkoituskaan. Kyse on makean Hollywood-elämän hupaisesta kuvauksesta, ja siinä Entourage on överillä tavalla hauska.

Joidenkin mielestä Entourage on pelkkää pinnallista machoilua ja sikailua, mutta onhan siinä paljon muutakin. Entourage kuvaa pinnallista elämää, mutta se tehdään pilke silmäkulmassa, eikä ketään eikä mitään oteta liian vakavasti. Ja tyypithän ovat mainioita. Etenkin Ari Gold on aivan hillitön hahmo, ja elokuvassa hän saa onneksi mukavasti tilaa.

Entourage -elokuvan traileri

Lisää luettavaa