Goal II

14.9.2007 00:00
    MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA

    Elokuva niille, jotka kaipasivat enemmän itse jalkapalloa ja miesnäkökulmaa Pelinaiset -sarjaan. Mukaan on saatu liuta maailman parhaita futaajia, joiden mukanaoloa miehet varmaankin arvostavat kentällä ja naiset uima-altaalla.

    Kaksi vuotta sitten sai ensi-iltansa Goal!-elokuva. Se kertoi nuoresta Santiago ”Santi” Munez’ista, joka oli tullut perheensä kanssa salaa rajan yli Meksikosta Yhdysvaltoihin. ”Yllättäen” hänet löydetään alasarjan pelistä ja kiikutetaan Englantiin, jossa hän saa työn ja tuskan jälkeen sopimuksen Newcastle Unitedin kanssa. Nyt hän on vakiinnuttanut paikkansa joukkueessa ja on ostamassa uutta taloa yhdessä sairaanhoitajatyttöystävänsä Roz’in (Anna Friel) kanssa, kun kutsu käy. Santi halutaan yhteen maailman legendaarisimpaan seuraan: Real Madridiin. Sopimus syntyy siirtoikkunan mennessä juuri kiinni, ja niin Santi vaihtaa sateisen Koillis-Englannin miellyttävämpään Madridiin. Sopeutuminen ei käykään kädenkäänteessä Santin joutuessa huomaamaan, ettei olekaan enää tähti joukkueessa, ja aloittaa ottelut vaihtopenkiltä. Kaveri Gavin auttaa Santia, mutta hänellä on omia ongelmia maalinteon tökkiessä.

    Goal II on aavistuksen parempi tekele kuin elokuvasarjan ykkösosa. Draamaakin on laitettu mukaan Santin välien kiristyessä kotiin jäävän tyttöystävän kanssa ja kadonneen äidin löydyttyä, mutta elokuvan tärkein anti lienee kuitenkin nähdä tarunhohtoisen Santiago Bernabeu -stadionin sisukset sekä sellaiset pelimiehet kuten Raul ja Iker Casillas, David Beckhamia unohtamatta. Ohjaaja, espanjalainen Jaume Collet-Serra on kunnostautunut mainoselokuvien parissa, mikä näkyy hänen kerrontatyylissään.

    Lisää luettavaa