Kauhea kankkunen 3

GENRE ENSI-ILTA 29.05.2013 TÄHDET

Todd Phillipsin ohjaama Kauhea kankkunen (2009) on viime vuosien hauskimpia elokuvia. Valtavaksi hitiksi osoittautunut komedia sai pian jatko-osan Kauhea kankkunen 2, joka oli kuitenkin vain kalpea toisinto alkuperäisestä. Siitäkin tuli tosin taloudellinen menestys, joten pitihän jatkoa tehdä lisää.

Tällä kertaa Bradley Cooperin ja kumppaneiden esittämät kaverukset eivät elokuvan nimestä huolimatta kärsi kankkusesta, vaan hittikomedian toinen jatko-osa lähtee aivan uuteen suuntaan. Mike Tysoniakaan ei ole enää mukana. Elokuvassa reissataan ympäri maailmaa lähes James Bond -tyyliin eikä jäädä miettimään, mitä edellisenä iltana tapahtui. Tapahtumat lähtevät käyntiin Thaimaasta, mistä siirrytään Yhdysvaltain kautta Meksikoon ja takaisin.

Parasta kolmoskankkusessa onkin se, että tarina on aivan erilainen. Kauhea kankkunen 3 muistuttaa paikoin enemmän rikoselokuvaa kuin puhdasta komediaa. Se ei missään nimessä yllä hillittömän ykkösosan tasolle, sillä käsikirjoitus ja tarinan rakenne eivät ole läheskään yhtä kekseliäitä. Silti on helppo todeta, että se on selvä parannus edelliseen.

Elokuvan alussa Zach Galifianakisin esittämä Alan päätetään viedä hoitolaitokseen lepäämään. Isänsä ja ostamansa kirahvin juuri menettänyt Alan suostuu sillä ehdolla, että hänen parhaista kavereistaan koostuva susilauma lähtee saattamaan. Matka keskeytyy jo alussa, kun John Goodmanin esittämä gangsteri tekee kaveruksille tarjouksen josta ei voi kieltäytyä. Goodmanin hahmo jää kuitenkin taka-alalle, kun aiemmista osista tuttu rikollisherra Chow (Ken Jeong) astuu näyttämölle kreisimpänä kuin koskaan.

Kreisiys onkin homman nimi, ja jotain kertoo sekin, että Phillipsin käsikirjoittajakumppani Craig Mazin tunnetaan muun muassa elokuvista Scary Movie 3 ja 4. Aivottomiin kreisikomedioihin verrattuna Kauhea kankkunen 3 on kuitenkin huomattavasti parempi elokuva, ja se johtuu taas Phillipsin ohjaajankyvyistä. Phillips tekee tyylikkäitä musiikkivalintoja ja ymmärtää myös visuaalisuuden päälle – mitä ei voi sanoa läheskään kaikista komediaohjaajista.

Morsiusneidoista ja Vääristä papereista tuttu Melissa McCarthy tekee hauskan pikkuroolin Alanin ihastuksen kohteena.

Kannattaa odottaa lopputekstien jälkeen nähtävää pientä kohtausta. Siinä Stu-parka (Ed Helms) kokee karmean yllätyksen, jonka jälkeen tribaalitatuointi kasvoissa ei tunnu miltään.Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Aiheeseen liittyvät elokuvat