Live by Night

GENRE ENSI-ILTA 13.01.2017 TÄHDET

Järjestyksessään neljäs kokopitkä ohjaustyö Ben Affleckilta ei yllä edellisen, vuoden 2012 parhaan elokuvan Oscarin napanneen Argon tasolle, mutta se on vahva näyttö näyttelijä-ohjaajan näkemyksistä ja halusta kertoa kiinnostavia tarinoita.

Live by Night perustuu Dennis Lehanen samannimiseen, suomentamattomaan romaaniin. Lehane on kirjoittanut myös menestyksekkäät elokuviksi yltäneet romaanit Menneisyyden ote (2003), Gone Baby Gone (2007) ja Suljettu saari (2010).

Live by Night tarjoaa uskottavan ajankuvan kieltolainaikaisista Yhdysvalloista 1920- ja 30-luvulla. Affleck näyttelee Joe Coughlinia, petetyksi joutuvaa bostonilaista pikkurikollista, joka lähtee mukaan suurempiin kuvioihin saadakseen kostonsa vihamiehelleen – miehelle, joka murhasi hänen naisystävänsä. Irlantilaistaustainen Coughlin liittyy italialaismafiaan edetäkseen suunnitelmissaan.

Sivuosissa loistotyötä tekevät Chris Cooper, Brendan Gleeson ja Zoe Saldana.

Elokuva käsittelee kiinnostavasti kostoa ja kuinka se voi lopulta muuttaa muotoaan joksikin muuksi. Päähenkilöä ajaa halu kostaa, vaikka niin monessa elokuvassa on aiemminkin todettu ettei se tuo välttämättä lohtua.

Live by Night nivoutuu myös tähän päivään korruption ja rasismin yllättävän nousun johdosta.


YouTube video