Love Again

New Yorkin sykkeeseen sijoittuva romanttinen draamakomedia pohdiskelee, voiko rakkautta löytää vielä rakkauden jälkeen – itse Céline Dionin säestämänä. (Ikäraja Sallittu)

5.5.2023 18:40
MAA VUOSI GENRE , , ENSI-ILTA 05.05.2023

Lastenkirjoja kuvittava Mira lähettää edesmenneelle miesystävälleen tekstiviestejä lievittääkseen omia tuntemuksiaan. Hän ei kuitenkaan tiedä, että numero on jo annettu uudestaan käyttöön ja linjan toisesta päästä löytyykin nyt samansuuntaisen menetyksen läpikäynyt kohtalotoveri.

Love Againin pääosissa nähdään suositusta, pian jo seitsemännen tuotantokautensa käynnistävästä Outlander – Matkantekijä -sarjasta parhaiten tunnettu Sam Heughan ja intialaistaustainen Priyanka Chopra Jonas (Quantico). Jonas onnistuu tuomaan hahmoonsa toimivaa lämminhenkisyyttä ja Heughan puolestaan on mukava nähdä hieman rennommassa roolissa kuin aiemmin. Vaikka ei hän tosin vieläkään pääse irrottelemaan mitenkään täysin olan takaa. Kaksikko on kuitenkin sopiva vetämään tarinaa eteenpäin ja pitämään katsojan kiinnostuneena uuden orastavan romanssin kiemuroista.

Laulajalegenda Céline Dion tekee elokuvassa valkokangasdebyyttinsä. Hän esittää hieman väritettyä versiota itsestään tuoden kerrontaan aimo annoksen siirappia niin rakkausneuvojensa kuin rakkauslaulujensakin kautta. Hänen mukana olonsa jakaa varmasti katsojien mielipiteitä. Osalle hahmo saattaa tuntua liian kornilta ja päälle liimatulta elementiltä. Mutta omalla tavallaan hän myös auttaa elokuvaa jäämään mieleen muiden genrensä edustajien joukosta; ”Niin se oli se Céline Dion -leffa!” moni todennäköisesti vielä kuvailee Love Againia.

Myös Jonasin oikean elämän aviomies, suositun poikäbändi Jonas Brothersin nuorin veljes Nick Jonas, nähdään mukana huvittavassa pikkuroolissa.

Love Again tarjoaa yleisölleen juuri sitä, mitä siltä lähtökohtaisesti odottaakin. Mutta tarinassa on silti oma sydämellinen viehätyksensä sen traagisista puolista huolimatta. Tai oikeastaan juuri niiden ansiosta. Se lähestyy päähenkilöiden rakkaustarinaa menetyksen sumentaman linssin läpi, mutta ei kuitenkaan missään vaiheessa sorru vetämään tunnelmaansa pois toiveikkuuden ja kevyen komediallisuuden puolelta. Romanssihömppää halajaville se onkin toimivan käypää katseluvaluuttaa.

Ira Hurskainen

Love Again -elokuvan traileri

Lisää luettavaa