The Lunchbox

GENRE , ENSI-ILTA 04.04.2014 TÄHDET

Intiassa toimii mielenkiintoinen ja monimutkainen kuriirijärjestelmä, joka kuljettaa kotirouvien tai ravintoloiden kokkaamat lounasannokset miljoonakaupungin halki virkamiesten työpöydille ja palauttaa tyhjät astiat takaisin lähtöpaikkaansa. Sama toistuu loputtomana virtana päivästä toiseen.

Erehtymättömänä pidetyssä järjestelmässä tapahtuu kuitenkin virhe, ja yksinäiseksi itsensä tuntevan nuoren vaimon herkulliset annokset päätyvät varhaiseläkkeelle pääsyä odottavan, yhtä yksinäisen vakuutusvirkailijan eteen.

Ila (Nimrat Kaur) yrittää tehdä vaikutusta töihinsä uppoutuneeseen mieheensä vuodattamalla lounaaseen kaikki taitonsa ja tunteensa. Ruoka kyllä tekee vaikutuksen, mutta väärään mieheen. Kun aviomies illalla selvästikään ei ole herkkuja saanut, vaikka kupit palautuivat puhtaiksi nuoltuina, laittaa Ila seuraavana päivänä lounaan mukaan kirjeen. Virheen toistuessa se päätyy Irrfan Khanin näyttelemän Saajanin pöydälle vakuutusyhtiön avokonttoriin.

Saajan vastaa omalle lappuselleen ja haparoivan alun jälkeen näiden kahden välille syntyy ruoka-annosten ja lyhyiden kirjelappujen välityksellä yhteys, joka elävöittää kummankin elämää. Se ravistelee heitä havaitsemaan, kuinka he vaeltavat oman elämänsä läpi kuin unissakävelijät, ja herättää haaveilemaan uudesta elämästä.

Hollywoodin romanttisten komedioiden vakiokuvioita toistamaton elokuva on itse asiassa romanttinen ja hauska vain melko laveasti tulkattuna. Sen koskettavuus ja huvittavuus nousevat pienimuotoisesti herkästi esitetyistä päähenkilöistä ja näiden lähipiirissä vaikuttavista henkilöhahmoista. Tärkeimmät näistä ovat Ilan vain äänenä ja ikkunasta laskettavan korin sisältäminä mausteina vaikuttava ”täti” ja Saajanin nuori ja yli-innokas perehdytettävä.

 Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa