Paranoia

GENRE ENSI-ILTA 23.08.2013 TÄHDET

Paranoian päähenkilöä esittävä Liam Hemsworth tunnetaan lähinnä siitä, että hän ei ole yhtä kuuluisa kuin Thoria esittävä isoveljensä Chris. Tämäkään elokuva ei asiaa muuta.

Hemsworthin roolihahmo Adam on teknologiayrityksessä työskentelevä nuori lahjakkuus, joka ei kyvyistään huolimatta ole saanut kunnon tilaisuutta. Sellainen tarjoutuu, kun hänen häikäilemätön esimiehensä Nicholas Wyatt (Gary Oldman) pyytää – tai oikeastaan pakottaa – nuorukaisen vakoilemaan toista saman alan suuryritystä. Kilpailijafirman johdossa on aivan yhtä inha teknologiaguru Jock Goddard (Harrison Ford), jolle Wyatt haluaa maksaa bitit bitteinä. Epätoivoinen Adam tarvitsee rahaa sairaan isänsä hoitokustannuksiin ja on muutenkin sählännyt asiansa, joten hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin soluttautua Goddardin firmaan. Pian Adam huomaa joutuneensa klassiseen kahden tulen välissä -asetelmaan.

Jo alkuasetelma vaikuttaa mielikuvituksettomalta, eikä tilanne parane elokuvan edetessäkään. Vaikka Paranoia sijoittuu nykyaikaan, visuaalinen tyyli ja taustamusiikki ovat kuin huonosta 1990-luvun televisiosarjasta. Ohjaaja Robert Luketic tunnetaan lähinnä hölmöistä romanttisista komedioista kuten Blondin kosto ja Ugly Truth, eikä hänestä ole teknotrillerin ohjaajaksi, varsinkin kun käsikirjoitus on täynnä kliseitä ja epäuskottavia yhteensattumia. Oldman ja Adamin isää esittävä Richard Dreyfuss ovat hienoja näyttelijöitä, mutta minkäs teet, jos dialogi on täynnä latteuksia. Ford ei tunnu edes yrittävän. Hän vain kävelee roolinsa läpi kähisten kyllästyneen näköisenä. Hauskinta elokuvassa on se, että kaljuksi ajeltu Ford näyttää mustine silmälaseineen aivan Urho Kekkoselta.Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Aiheeseen liittyvät elokuvat