Parker

GENRE ENSI-ILTA 22.02.2013 TÄHDET

Parker on rikoskirjallisuuden ystäville tuttu hahmo, Donald E. Westlaken luoma kostaja, joka on seikkaillut valkokankailla aiemmin mm. Lee Marvinin ja Mel Gibsonin esittämänä. Niin tunnetusta hahmosta ei sentään ole kyse, että pelkkä nimi elokuvan nimenä olisi hyvä idea. Tylsä otsikko tuskin houkuttelee juurikaan yleisöä. Nyt Parkerin rooliin astuu yksi-ilmeinen toimintatähti Jason Statham.

Parker osallistuu rikollisliigan kanssa huvipuistoryöstöön, mutta pakomatkalla syntyy erimielisyyttä saaliinjaosta. Naruja vetelevälle rikollispomolle vaaditaan isoa osuutta, mikä ei duunarihenkistä Parkeria miellytä. Siispä muu kopla heittää hänet ojaan ja ampuu pari luotia perään. Kovapintainen Parker onnistuu silti pitämään kiinni henkirievustaan ja toivuttuaan lähtee pettureiden perään.

Kostonhimoisen Parkerin ympärille muodostuu kolmiodraama, kun sekä tämän haavoja paikkaileva ystävätär (Emma Booth) sekä suunnitelmassa tarvittava kiinteistönvälittäjä Leslie (Jennifer Lopez) kiehnäävät hänen ympärillään. Promootiomateriaali lupailee Lopezin hahmosta vahvaa naishahmoa, mutta tosiasiassa kyseessä on änkyttävä märisijä, joka mokailee paljon eikä kestä veren näkemistä. Parkerin muutkin hahmot ovat sen verran vanhanaikaisia, että toteutuksessa pitäisi olla likaisemman noirin tuntumaa jotta homma toimisi. Kaikki kohtaukset on kuvattu yhtä kirkkaan aurinkoisina tunnelmastaan huolimatta.

Ilmeisesti pääparin varsin rajoittuneen näyttelytaidon tueksi pienissä rooleissa olevat näyttelijät ovat varsin kamalia. Outo valinta on etenkin Lopezin isää näyttelevä Nick Nolte, joka on silminnähden huonossa kunnossa. Mies muistuttaa Ruuvit löysällä -sarjan muinaista asianajoneuvosta jonka örinästä saa vain sieltä täältä sanan tai pari selvää.

Parker muistuttaa Tarantinon vanavedessä 1990-lukua saastuttanutta rikostrillerivuorta, jossa äärimmäinen väkivalta ja kepeä dialogi vuorottelivat. Verenvuodatus on Parkerissa aika tylyä, mutta kaikki sen välissä nähty materiaali on tylsää ja vaikuttaa täytteeltä. Epätasainen trilleri on niitä elokuvia, jotka unohtuvat saman tien astuttaessa teatterista ulos.Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Aiheeseen liittyvät elokuvat