Pikku Korppi ja suuri kilpa-ajo

GENRE , ENSI-ILTA 11.11.2016 TÄHDET

Pikku Korppi Raitasukka on saksalaiskirjailija Nele Moostin luomus. Pikku Korppi -kirjoja on julkaistu jo yli 40 kappaletta ja ne ovat Saksan suosituimpia lastenkirjoja. Hahmo on myös Suomessa tuttu, ja pikkukraakun seikkailuihin voi tutustua kymmenien suomeksi käännettyjen kirjojen kautta.

Pikku Korpin ensimmäinen elokuva ilmestyi vuonna 2012, ja Suuri kilpa-ajo on jatkoa sille. Elokuvat on suunnattu niille perheen aivan pienimmille. Koeyleisössä istunut 11-vuotias Leevi-poika piti Pikku Korppia hauskana lähinnä sen takia, että se oli niin hölmö (ja ehkä jopa lapsellinen). Varsinkin elokuvan laulut saivat aikaan hilpeitä reaktioita aina epäuskosta hysteerisen onnelliseen nauruun.

Ei Pikku Korppi mikään uusi Marvel-hahmo ole, mutta ei sen kyllä tarvitsekaan olla, sillä Moostin luomat värikkäät eläinhahmot on suunnattu alle kouluikäisille. Ja pikkuväkihän tykkää juuri tällaisista äänekkäistä joka paikkaan säntäilevistä tyypeistä. Tuttua hommaa heille.

Pikku Korppi aiheuttaa melkoisen pulman koko metsän väelle, sillä hurjasteltuaan ylijäämäosista kasatulla polkuautollaan hän onnistuu tuhoamaan koko porukan talveksi varatut ruokavarastot. Onneksi lähettyvillä järjestetään suuret kilpa-ajot, joihin myös metsän (omasta mielestään) parhaan kuskin täytyy osallistua. Pääpalkintona on huimat 100 kultakolikkoa, joilla saadaan ruokavarasto korjattua ja ostettua uudet leivänpäälliset pitkän talven varalle.

Monenkirjavat eläinhahmot ottavat osaa suureen syksyiseen rallikisaan ja luvassa on hillitöntä kohellusta, toverillista sähellystä ja hauskaa leikkiä. Paikan päällä tavataan myös uusia hahmoja. Välillä luritellaan spontaaneja lauluja, jotka saattavat myös nousta koko elokuvan kohokohdaksi. Näin ainakin meillä kävi.

Pikku Korppi ja kaverit ohjaavat perheen pikkuisia elämän tärkeiden asioiden pariin: kaverit (myös ne erilaiset) ovat kallisarvoisin asia maailmassa ja yhteistyöllä voittaa kaiken. Mutta kaikkein tärkeintä on löytää oma kutsumuksensa, se mistä pitää ja mitä tykkää touhuta. Sitä tulee vaalia. Näillä eväin onkin sitten hyvä lähteä opin ahjoon sinne suureen maailmaan.

 


YouTube video