Poutapilviä ja lihapullakuuroja 2

29.11.2013 10:03
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 29.11.2013

Judi ja Ron Barrettin lastenkirjaan perustuva Poutapilviä ja lihapullakuuroja oli sympaattinen digianimaatio, jonka keskushahmona nähtiin keksijän urasta haaveileva nuori Flint. Neljä vuotta sitten ilmestynyt elokuva oli taloudellinen menestys, joten nyt teattereihin tulee lisää Flintin seikkailuja.

Poutapilviä ja lihapullakuuroja 2 jatkaa siitä mihin ykkösessä jäätiin. Flintin keksimän ruokakoneen aiheuttama megasotku on nyt korjattu, mutta hengähdystauko jää lyhyeksi. Sama veden ruoaksi muuttava kone sysää liikkeelle jatko-osankin tapahtumat.

Nyt laite tosin saa aikaan vielä oudompia tuotoksia, jotka muistuttavat erilaisia eläimiä. Purilaiskuurot vaihtuvat hämähäkkiburgereihin ja spagettitornadot tacokrokotiileihin. Tapahtumapaikkana on Jurassic Parkia muistuttava saari, jolla käyskentelee vihannesten ja dinosaurusten risteytyksiä.

Ykkösosan ideaa on viety eteenpäin muuttamalla ruokasade elävämmiksi olennoiksi. Jurassic Park -viittaukset varmasti hauskuuttavat vanhempaa katsojaa. Parhaimmillaan Poutapilviä ja lihapullakuuroja 2 on kekseliäs ja värikäs animaatio, mutta hauskat ideat tuntuvat tarinan edetessä riistäytyvän tekijöiden käsistä.

Huonoimpina hetkinään Poutapilviä ja lihapullakuuroja 2 äityy räikeäksi sekamelskaksi,  ja lopputulos on ristiriitainen kokemus. Näin päätteli myös lehdistönäytöksessä mukana ollut viisivuotias Aleksi, jolle elokuvan räiskyvät värit ja hurjat hahmot olivat liian pelottavia. Elokuvan ikäraja on 7, mikä tarkoittaa että nelivuotias pääsee katsomaan sen aikuisen seurassa. Kannattaa kuitenkin harkita, ennen kuin ottaa mukaansa alle seitsenvuotiaan.

Poutapilviä ja lihapullakuuroja 2 -elokuvan traileri


Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Lisää luettavaa