Prinsessa Pikkiriikki

Vaikka Prinsessa Pikkiriikki ei varsinaisesti kerro tarinaa, se on varmasti perheen aivan pienimmille samastuttava seikkailu, jossa on lämmintä sanomaa ihmissuhteiden hoidosta lapsille ja aikuisille. (Ikäraja Sallittu)

26.3.2024 07:05
MAA VUOSI GENRE , , ENSI-ILTA 27.03.2024

Prinsessa Pikkiriikki asuu isänsä ja äitinsä kanssa idyllisellä omakotitaloalueella, mutta ei ole järin tyytyväinen valtakuntansa tilaan. Alamaiset intoilevat uudesta tulokkaasta, joka asuu äidin masussa – eivätkä edes suostu kertomaan, miten se on sinne päätynyt!

Kun naapuriin muuttaa prinsessa Pöjöläinen, pienet kuninkaalliset päättävät vastoin aikuisten neuvoja lähteä etsimään uuden tulokkaan jälkeensä jättämää linnaa. Heidän ja aikuisten maailman välissä on Eetu, joka on omasta mielestään liian vanha leikkimään lapsellisia leikkejä. Mutta yksinkään ei ole kiva olla.

Kodin kesäteatterilavasteista oikeiden kuvauspaikkojen kautta jopa näyttävään lavasteeseen kulkevat lapset kohtaavat erilaisia ihmisiä ja tapahtumia. Kinaakin tulee, kun houkutukset vievät huomiota päämäärältä.

Vaikka Prinsessa Pikkiriikki on vasta Lauri Maijalan toinen valkokangaselokuva, voisi sanoa hänen kattaneen elämän koko kirjon, sillä hänen edellinen elokuvansa on Juoppohullun päiväkirja vuodelta 2012. Aikuisnäyttelijöiden kanssa on varmasti voinut panostaa enemmän tarinankuljetuksen hallintaan ja yleiseen ylöspanoon. Prinsessa Pikkiriikissä on selvästi keskitytty luomaan pienille päähenkilöille turvallista työympäristöä. Onneksi se myös näkyy näiden suorituksissa.

Välillä horjahdetaan selvittelemään aikuisten maailman asioita, mutta loppujen lopuksi se korostaa, että perusasiat ovat aikuisille ja lapsille samat. Sellaiset kuin mielikuvituksen voima, ystävyys sekä anteeksi pyytäminen ja antaminen.

Jouni Vikman

Prinsessa Pikkiriikki -elokuvan traileri

Lisää luettavaa