Risto Räppääjä ja viileä Venla

8.2.2012 23:56
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 10.02.2012

Risto Räppääjä -lastenelokuvasarjan päättää selvästikin tyttöyleisölle suunnattu karamellinkirjava Viileä Venla. Kun aikaisemmin lapsiyleisöä on viihdytetty jännittävillä seikkailuilla, keskittyy tämänkertainen Räppääjä ihmissuhdeongelmiin. Elokuvan teemoja ovat ystävyys, yksinäisyys ja erilaisuuden hyväksyminen.

Sinikka ja Tiina Nopolan alkuperäistarinaan perustuva koko perheen musiikkikomedia sijoittuu saaren lomakeskukseen, jota Riston (Lauri Karo) täti Elvi Räppääjä (Ulla Tapaninen) emännöi. Saarelle saapuu myös Ristoa ja Nelliä (Venni Uotila) hieman vanhempi Venla (Olivia Ainali) isänsä Uolevi Horsmaniemen (Juha Muje) kanssa.

Ystävysten Risto ja Nelli välit viilenevät, koska Nelli viihtyy enemmän Venlan seurassa. Yhdessä he meikkaavat, lakkaavat kynsiä ja pukeutuvat jänniin vaatteisiin. Venla ei pidä uimisesta, ja sen vuoksi Nellikään ei enää välitä uida. Risto on surullinen ja vihainen jäädessään yksin rantapallon kanssa. Kun lasten suhteet lopulta kärjistyvät, niin Risto saa tilaisuuden auttaa Venlaa hädässä. Lapset huomaavat, että he voivat kaikki leikkiä yhdessä eikä ketään tarvitse jättää ulkopuolelle. Samaan aikaan vanhat ystävykset Elvi ja Uolevi löytävät uudelleen vauhdikkaan nuoruutensa ja jo unohtuneen lemmen.

Mari Rantasilan ohjaama elokuva on täyttä koko perheen viihdettä. Kaikessa karkkisuudessaan ohjaajan saarelle luomaan maailmaan on helppo sukeltaa mukaan. Juha Muje ja Ulla Tapaninen sekä hienot lapsinäyttelijät heittäytyvät täysin rooleihinsa. Osuvat ääniefektit pitkin elokuvaa alleviivaavat toimintaa ja keveät musiikkipätkät istuvat kuin kirsikka kermavaahdon päälle.

Välillä dialogin englanninkielestä kantautuvat teinilyhenteet OMG, LOL ym. tuntuvat kömpelöiltä, mutta kokonaisuudessaan elokuva huokuu iloa ja onnellisuutta, elämän suloista keveyttä raskaiden asioidenkin rinnalla.

Risto Räppääjä ja viileä Venla -elokuvan traileri


Filmtrailer.com

Lisää luettavaa