Seitsemän sietämättömän pitkää päivää

GENRE ENSI-ILTA 24.10.2014 TÄHDET

Judd Altmanilla (Jason Bateman) ei mene hyvin. Halutessaan yllättää vaimonsa tämän syntymäpäivänä, Judd löytääkin hänet sängystä oman pomonsa kanssa. Tämä johtaa eroprosessiin ja Juddin työttömyyteen. Kun Juddin ja hänen kolmen aikuisen sisaruksensa isä kuolee, he kaikki joutuvat palaamaan lapsuuden kotiinsa ja elämään saman katon alla viikon ajan. Viikon, joka tuntuu lähtökohtaisesti seitsemältä sietämättömän pitkältä päivältä. Heidän isänsä viimeinen toive oli, että perhe surisi juutalaisittain seitsemän päivän ajan. Sisarukset ovat äidin sanoin arestissa ja joutuvat pitkästä aikaa todelliseen vuorovaikutukseen toistensa kanssa. Mukana tulevat myös puolisot ja heilat. Talon alla on yhtäkkiä kirjava joukko erilaisia persoonallisuuksia, mikä lupailee kommelluksia, yhteentörmäyksiä sekä syvällisempää uskoutumista.

Myös lapsuuskodin lähituntumasta löytyy yhdelle jos toisellekin sisarukselle merkittäviä henkilöitä menneisyydestä, ja he joutuvat kohtaamaan omia kipupisteitään ja tehtyjä valintoja. Romahtaneesta avioliitosta kärsivä Judd tapaa kouluaikaisen ihastuksensa Pennyn (Rose Byrne), joka tuo positiivista tunnetta ja iloa Juddin elämään. Kiinnostus on molemminpuolista. Asiat kuitenkin hankaloituvat, kun Judd saa uutisia, että häntä pettänyt vaimo onkin raskaana ja Judd on lapsen isä. Lyhyen ajan sisällä Judd joutuu käsittelemään tulevaa eroa, isänsä kuolemaa, edessä olevaa isyyttä ja mahdollista uutta rakkautta.

Omien huoliensa lisäksi Judd joutuu osalliseksi myös sisarustensa ihmissuhteiden ja elämäntilanteiden selvittelyyn. Myös perheen äidillä (Jane Fonda) on sisaruksia yllättäviä uusia kuvioita meneillään. Erityisesti mieleen jää Adam Driverin (Tracks) esittämä perheen playboy Phillip, joka lähes aina varastaa shown eikä varmaan edes pystyisi pitämään matalaa profiilia.

Elokuvan on käsikirjoittanut Jonathan Tropper, jonka samannimiseen romaaniin tarina perustuu. Ohjaajana toimii Kanadassa vuonna 1968 syntynyt Shawn Levy, jonka aiemmissa ohjaustöissä painottuu komedia (Yö museossa, Villi tusina). Myös elokuvan päätähti Jason Bateman on erityisesti komedian parista tuttu (Juno, Arrested Development).

Draamakomediassa olisi potentiaalia parempaankin, mutta paikoittain käsikirjoitus sortuu liikaan yrittämiseen ja kliseisiin vitseihin. Elokuva pyrkii välillä kiusallisen selvästi luomaan tilanteita ja dialogia, joiden kuuluisi olla hauskoja ja naurattaa yleisöä. Parhaimmillaan Seitsemän sietämättömän pitkää päivää onnistuu kuitenkin yllättämään aidosti huvittavilla hetkillä, jotka tekevät elokuvasta viihdyttävää seurattavaa. Mukana on onneksi myös rauhallisempaa ja aidontuntuista kohtaamista ihmisten välillä. Vaikka tarinalla on hetkensä, se ei loppujen lopuksi suuresti erotu samantyylisten elokuvien massasta. Jason Batemanin sympaattisuus tuo elokuvalle lisäpisteitä.Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Aiheeseen liittyvät elokuvat