Superman Returns

28.7.2006 00:01
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 28.07.2006

Superman Returns on ensimmäinen Teräsmies-elokuva lähes 20 vuoteen. Elokuvaa kehiteltiin vuosia, ja monien käänteiden jälkeen sen lopulta ohjasi Bryan Singer, joka oli kahdella X-Men -elokuvalla osoittanut olevansa pätevä siirtämään sarjakuvia valkokankaalle.

Superman Returns kertoo nimensä mukaisesti Teräsmiehen (Brandon Routh) paluusta. Vuosien poissalon jälkeen Teräsmies palaa Krypton-planeetalta takaisin maapallolle ja huomaa, että hänen rakastamansa Lois Lane (Kate Bosworth) on sillä välin mennyt kihloihin ja saanut lapsen. Arkkivihollinen Lex Luthor (Kevin Spacey) on voimissaan ja haluaa jälleen kerran saada aikaan globaalia tuhoa.

Singer on saanut aikaan näyttäviä kohtauksia yliluonnollisilla voimilla varustetusta trikoosankarista pelastustehtäviään hoitamassa, mutta elokuva on ylipitkä ja juonenkäänteiltään yllätyksetön. Teriksen punaisiin saappaisiin täydestä tuntemattomuudesta hypännyt Brandon Routh ei vedä vertoja Christopher Reevelle. Routhin esittämä Teräsmies on väritön, hajuton ja mauton.

Sekä Teräsmiehestä että hänen alter egostaan lehtimies Clark Kentistä puuttuu särmää, joka tekee esimerkiksi Batmanin tai Hellboyn hahmoista mielenkiintoisia. Onhan Teräsmies aina ollutkin hyveellinen ja lähes messiaaninen sankari, mutta ei hänen silti tarvitsisi olla pelkkä siloposkinen tylsimys.

Siksipä sankarin vastustajan pitäisi tuoda elokuvaan väriä. Kevin Spacey on loistava näyttelijä, mutta hänen Lex Luthorinsa on aivan liian koominen muuten niin tosikkomaisessa elokuvassa. Spacey näyttelee niin yli, että mieleen tulee Austin Powers -elokuvien Dr. Evil.

Lisää luettavaa