Suuri puhallus 2

GENRE ENSI-ILTA 08.06.2016 TÄHDET

Taikuri ei koskaan paljasta temppujaan, ja Louis Leterrierin (The Incredible Hulk) ohjaama Suuri puhallus oli eräänlainen selittämätön taikatemppu. Se sai ristiriitaiset arviot mutta onnistui nousemaan vuoden 2013 yllätyshitiksi, vaikka se ei perustu mihinkään aiempaan tunnettuun teokseen tai sarjakuvaan kuten nykyajan hitit yleensä.

Taikuriryhmästä kertovassa viihdyttävässä jännärissä sekoitettiin vanhanaikaista ryöstöelokuvaa David Copperfield -tyylisiin illuusioesityksiin. Mieleen tulivat myös Christopher Nolanin Inception ja The Prestige, vaikka Suuri puhallus ei samanlaiseen nerokkuuteen noussutkaan. Lopputulos kuitenkin yksinkertaisesti yleisön mielestä toimi: Suuri puhallus keräsi maailmalla 350 miljoonaa dollaria lipputuloina.

Jatko-osassa ohjaaja Leterrierin paikalle on astunut lähinnä hömppäelokuvia aiemmin tehnyt Jon M. Chu (Justin Bieber: Never Say Never, G.I. Joe: Kosto).

Ykkösosan nimekäs näyttelijäryhmä Jesse Eisenbergin johdolla on muuten mukana, mutta naispääosaa esittäneen Isla Fisherin roolihahmon tilalle on tullut Lizzy Caplanin esittämä tulokas Lula, joka istuu joukkoon mainiosti. Uusiin kasvoihin kuuluu myös Daniel Radcliffen esittämä teknologiaguru.

Suuri puhallus 2 sijoittuu muutama vuosi alkuperäisen jälkeen. Four Horsemen -tiimi haastetaan jälleen eräänlaiseen mahdottomaan tehtävään, jossa apuna käytetään taikatemppuja ja hypnoosia. Juonta kuljettaa arvokas mikrosiru, joka on palautettava omistajalleen takaisin.

Lopputulos on alkuperäistä kevyempi ja samalla myös hölmömpi elokuva. Samalla se on myös häpeilemättömän viihdyttävä. Silmänkääntötemput on toteutettu niin taitavasti, että elokuva suorastaan huijaa katsojan mukaansa. Osa elokuvan tempuista, kuten vaikkapa Woody Harrelsonin kaksoisrooli, menee täysin överiksi, mutta sen antaa anteeksi, kun kokonaisuus etenee yhtä sujuvasti kuin Chun ohjaamien Step Up -tanssielokuvien koreografia.

Kolmososa elokuvasarjalle on jo suunnitteilla, ja Chu on jo värvätty senkin ohjaajaksi. Jos Suuri puhallus 2 osoittautuu ykkösosan tapaan menestykseksi, niin lisää tätä elokuvan taikaa on tulossa.


YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat