The Prestige

5.1.2007 00:00
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 05.01.2007

1800-luvun lopun Lontoossa taikuriesitykset ovat suosittua viihdettä. Alan ammattilaisista taitavimpia ovat Rupert Angier (Hugh Jackman) ja Alfred Borden (Christian Bale). Taikureiden kilpailu muuttuu entistä raivokkaammaksi, kun Alfred aiheuttaa Rupertin avustajan ja elämänkumppanin kuoleman. Rupertin turhautuminen pahenee, kun Alfred esittää mahdottomalta näyttävän taikatempun. Hän päättää lähettää avustajansa vakoilemaan Alfredia.

Käynnistyy huikean hienosti kirjoitettu yllätyskäänteiden sarja, jonka huipentuessa ollaan kaukana ennalta arvattavuuden ulkopuolella. Mielikuvituksen rajoja venytellään harvoin näin tehokkaasti kalliissa suuren studion elokuvassa. Muutamat elokuvan loppupuolen juonenkäänteet ovat sellaisia, ettei niiden periaatteessa pitäisi kerrottuna enää toimia. Kokonaisuus on kuitenkin omaan asiaan vakaasti uskoen kerrottu ja pieteetillä näytelty, eikä uskottavuuden illuusio suostu rikkoutumaan.

Elokuvan ajankuva on ensiluokkainen. Kuvaus ja lavastus ovat Oscar-tasoa, käsikirjoituksesta puhumattakaan. Christopher Nolan on tehnyt parhaan elokuvansa.

Lisää luettavaa