The Ugly Truth

GENRE ENSI-ILTA TÄHDET

Katherine Heigl ja Gerard Butler vihaavat ja rakastavat toisiaan ennalta-arvattavassa romanttisessa komediassa, jossa kuullaan julma totuus parisuhteista.

Katherine Heigl löi itsensä läpi Greyn anatomia -televisiosarjan tohtori Izzie Stevensinä. Suosittu lääkärisarja poiki Heiglille myös näkyviä valkokangasrooleja. Heigl on nähty muun muassa Judd Apatowin menestyskomediassa Paksuna ja romanttisessa tuhkimotarinassa 27 Dresses – Hääkuumetta.

The Ugly Truth on perinteinen romanttinen komedia. Heigl esittää television aamuohjelman tuottajaa nimeltä Abby. Hän on viehättävä ja menestynyt nuori nainen, joka kuitenkin epäonnistuu miessuhteissaan yleensä jo ensitreffeillä – ehkä siksi että hän perfektionistina vaatii sulhaskandidaateiltaan liikaa.

Eräänä iltana Abby huomaa televisiossa talkshow'n nimeltä The Ugly Truth, jota vetää sovinistiselta juntilta vaikuttava Mike (Gerard Butler). Seuraavana päivänä Abby huomaa saaneensa Miken ohjelmansa vakiovieraaksi. Aamuohjelman katsojaluvut ovat laskussa, joten Miken provosoiva olemus halutaan mukaan nostamaan katsojalukuja.

Abby ja Mike eivät aluksi tule lainkaan toimeen keskenään. Abby inhoaa ruokkoamatonta ja suorassa lähetyksessä kiroilevaa Mikeä. Miken osuudesta tulee kuitenkin huippusuosittu, ja Abbyn ohjelma pelastuu.

Vähitellen Abbyn ja Miken välille kehittyy eräänlainen toverillinen viha-rakkaus-suhde. Mike väittää tietävänsä mikä on julma totuus eli ”The Ugly Truth” miesten ja naisten välisissä suhteissa. Kun Abby tutustuu unelmiensa mieheen, naapurin komeaan lääkäriin nimeltä Colin, hän päättää pyytää Mikeltä parisuhdeneuvoja.

Skottilainen Gerard Butler tunnetaan parhaiten King Leonidaksen roolista elokuvassa 300. Hän hallitsee kuitenkin muutkin kuin toimintasankarin roolit. Jo elokuvassa P.S. Rakastan sinua Butler väläytteli koomikon kykyjään. The Ugly Truthissa olisi siihen tilaisuuksia enemmänkin, mutta julma totuus on vain se, että käsikirjoitus ei ole tarpeeksi hauska. Elokuvan muistettavin jakso on muunnelma Kun Harry tapasi Sallyn -elokuvan ravintolaorgasmista, ja sitäkin katsoessa tulee Harrya ja Sallya ikävä.

Romanttiset komediat ovat usein aivan liian ennalta arvattavia eikä The Ugly Truth ole poikkeus. Loppupuolella alkaa vain odottaa, että milloin tulee se ratkaiseva käänne, jolloin Abby ja Mike huomaavatkin rakastavansa toisiaan.

The Ugly Truthin ohjaaja Robert Luketic (21) ohjaa myös seuraavan Heiglin elokuvan. Ensi vuonna teattereihin tulevassa rikoskomediassa Killers Heiglin vastanäyttelijänä nähdään Ashton Kutcher.


Aiheeseen liittyvät elokuvat