The Witch in the Window

Ikkunan noita ei aivan kulttitapaukseksi nouse, mutta on hyvällä tavalla poikkeava kummituselokuva.

3.8.2020 19:16
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 07.08.2020

Kauhuun, fantasiaan, scifiin ja törkyyn keskittyvä Night Visions -leffafestari toi jo vuoden 2018 syksyn festareille Andy Mittonin modernin kummitustarinan The Witch in the Window. Nyt se palaa laajempaan levitykseen koko kansan ihmeteltäväksi. Eikä siinä mitään, elokuva uudistaa kummittelugenreä melko mielenkiintoisella tavalla.

Vanhoja asuntoja kunnostava ja myyvä Simon (Alex Draper) haluaa kunnostaa syrjäseudulla sijaitsevan suurehkon talon yllätyksenä vaimolleen. Avioliitto ei ole erityisen hyvillä kantimilla, joten tässähän olisi viimeinen sauma korjata tilanne. Simon haluaa samalla parannella välejään poikansa Finnin (Charlie Tacker) kanssa, joten hän ottaa tämän apulaisekseen.

Naapurissa asuva Louis (Creg Naughton) kuitenkin varoittaa talon historiasta. Talolla on kammottava salaisuus, josta ei voi edes puhua ääneen. Seudun lapset pitivät talossa ennen asunutta vanhaa naista noitana, mutta mikä onkaan totuus?

Tunnelmaan ja perinteistä poikkeavaan juoneen perustuva The Witch in the Window on hyvin tehty ja erityisen komeasti kuvattu, mutta ikävä kyllä se polkee aivan liikaa paikoillaan. Elokuvan kesto on vain 77 minuuttia ja silti tuntuu siltä, että siitä pitäisi leikata vähintään 20 minuuttia pois. The Witch in the Window olisikin ollut huomattavasti tehokkaampi lyhytelokuvana, sillä sen tunnelmalliset jännityspalat on kuitenkin erinomaisesti tehty.

Elokuva ei myöskään ole täysiverinen kauhuraina, vaan sitä voi pitää jonkinlaisena draaman, trillerin ja kauhun sekoituksena. Muutama säikyttelykohtaus siellä ja hieman jännittynyttä tunnelmaa täällä.

Erikoinen tapaus. Elokuva ei niinkään pelota, vaan siitä jää hieman haikea ja surullinen olo. Kun muut kauhuleffat haluavat pelästyttää katsojilta löysät punttiin, niin The Witch in the Window tahtoo koskettaa katsojaa. Hämmentävää.

The Witch in the Window -elokuvan traileri

Lisää luettavaa