Viidakon veijarit 2 – Maailman ympäri

Pelimäinen ja väkivaltaiseen mätkimiseen perustuva lastenelokuva viehättänee aikuisia tekijöiden laiskuuesta johtuva älyvapaiden ideoiden muodostama absurdi kokonaisuus. (Ikäraja K-7)

15.3.2024 07:57
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 15.03.2024

Meilläkin vuonna 2018 teattereissa nähty Viidakon veijarit -ranskalaisanimaatio on saanut jatkoa. Edellisessä osassa perustettu uusi viidakkoa puolustava sankarijärjestö on vakiinnuttanut asemansa, mutta joutuu uransa suurimman haasteen eteen. Joku on levittänyt koko alueelle myrkkyä, joka räjähtää kosketuksissa veden kanssa. Sankareiden on löydettävä vääriin käsiin joutuneen aineen keksijä vastamyrkyn valmistamiseksi ennen kuin sadekausi alkaa ja koko viidakko tuhoutuu!

Etsintä vie veijarit maailmanympärimatkalle. Joka puolella heidän täytyy mätkiä matkaa hidastavia olentoja tai pahiksia. Elokuva onkin ykkösosan tapaan ikärajaansa K-7 nähden hyvin väkivaltainen. Itse asiassa se muistuttaa peliä, jossa välillä tapellaan, välillä kuljetaan esteiden täyttämillä liukuhihnoilla tai vaelletaan labyrinteissä.

Hahmot ovat värikkäitä, ja matalaotsainen huumori viehättänee perheen pienempiä. Vanhemmille on viittauksia Indiana Jonesiin, Terminaattoriin, Conaniin ja muihin vastaaviin, mutta mitään sen kummempia tasoja on turha odottaa. Sen sijaan Viidakon veijarit 2:n vahvuudeksi nousee elementti, joka yleensä on euroanimaatioiden kompastuskivi. Tarinaa ei ole yritettykään miettiä, vaan kaikki lukuisten tekijöiden ideoista on hyväksytty. Parhaimmillaan niistä muodostuu kutkuttavan absurdia kerrontaa.

Jouni Vikman

Viidakon veijarit 2 – Maailman ympäri -elokuvan traileri

Lisää luettavaa