World Invasion: Battle Los Angeles

1.4.2011 16:37
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 01.04.2011

World Invasion: Battle Los Angeles on paitsi Independence Dayn tyylinen invaasioseikkailu myös urbaanista sodankäynnistä kertova toimintaelokuva, jossa on vaikutteita elokuvista Pelastakaa sotamies Ryan ja Isku Mogadishuun.

Kun ulkoavaruuden muukalaiset hyökkäävät maahan, niin Los Angelesista tulee Yhdysvaltojen viimeinen puolustusasema. Merijalkaväen joukot yrittävät pysäyttää ulkoavaruuden olioiden hyökkäyksen. Heidän on myös suojeltava siviilejä vihamielisiltä alieneilta. Keskeiseen rooliin nousee Aaron Eckhartin (Yön ritari, Rabbit Hole) esittämä kokenut ylikersantti Nantz. Hän on jäämässä eläkkeelle armeijan leivistä mutta joutuu vielä ottamaan viimeisen tehtävän. Nantzin urahistoriasta näyttää löytyvän musta tahra, mikä saa hänen uudet alaisensa epäileväisiksi.

Eckhart mielletään enemmän draamanäyttelijänä, eikä häntä ole ennen nähty toimintaelokuvan tähtenä. Hän osoittautuu silti hyväksi valinnaksi. Eckhartilla on karskin sankarin raamit, mutta hän osaa myös näytellä. Lisäksi hänessä on herkkyyttä ja charmia – ominaisuuksia, jotka usein puuttuvat toimintaelokuvien testosteronipökkelöiltä.

Sille Eckhart ei voi kuitenkaan mitään, että WIBLA:n käsikirjoitus on korni. Ohjaaja Jonathan Liebesman on luonut näyttäviä ja energisiä toimintakohtauksia, mutta tarina on hölmö. Elokuva on täynnä militaristisia asenteita ja yleviä puheita. Sotilaat ja välillä siviilitkin tuhoavat adrenaliinihöyryissään kaiken mikä tulee Yhdysvaltain ilmatilan ulkopuolelta. Ryppyotsainen uho menee niin yli, että elokuvaa ei pysty ottamaan vakavasti. World Invasion: Battle Los Angeles on kuin yhdistelmä Korkeajännitys-sarjakuvaa ja  Space Invaders -tietokonepeliä. Mikäs sen hauskempaa.

Jussi Huhtala

Tähdet: ★★★


Filmtrailer.com

Lisää luettavaa