The World’s End

GENRE ENSI-ILTA 08.11.2013 TÄHDET

The World’s End on kolmas osa niin sanottua Cornetto-trilogiaa, jonka aiemmat osat ovat kauhuparodia Shaun of the Dead (2004) ja kyttäkomedia Hot Fuzz (2007). Kaikissa näyttelevät Simon Pegg ja Nick Frost.

Elokuva oli jäädä Suomessa vaille teatterilevitystä, mutta Episodin aktiivisen fanijoukon painostamana se sai kuin saikin teatterilevityksen.

Se on hieno juttu, sillä The World’s End on mainio elokuva 90-luvulla nuoruuttaan viettäneen kaveriporukan jälleenkohtaamisesta. Porukan kasaa kokoon Peggin esittämä ikinuori Gary, jolle Sisters of Mercy -yhtye on edelleen kova juttu. Muut porukan jäsenet ovat sen sijaan muuttuneet: heitä painaa vastuu työstä ja perheestä.

Gary saa houkuteltua vastahakoiset ystävänsä mukaan nostalgiselle pubikierrokselle, jonka aikana on tarkoitus juoda tuoppi 12 eri juottolassa. Nick Frostin lisäksi kaveruksia esittävät Paddy Considine, Eddie Marsan ja Martin Freeman – loistavasti valittu näyttelijäkaarti.

Etenkin alkupuoli sisältää loistavaa dialogia ja osuvia musiikkivalintoja. Pegg tekee hupaisan roolin yli-ikäisenä renttugoottina, jonka pettymykseksi vanhoista ystävistä on tullut perheenisiä tai absolutisteja.

Puolenvälin jälkeen The World’s End muuttuu omalaatuiseksi tieteiskomediaksi, mikä ei toimi aivan yhtä hyvin, mutta kun käänteeseen tottuu, niin loppupuolikin alkaa rullata. Edgar Wright on siitä hyvä komediaohjaaja, että hän ymmärtää myös visuaalisuuden päälle. Elokuva on nokkelan dialogin lisäksi täynnä kekseliäitä kuvallisia oivalluksia. Cornetto-trilogia on saanut kunniakkaan päätöksen.Elokuvatraileri Filmtrailer.comin kanssa

Aiheeseen liittyvät elokuvat